Kings asus läänekonverentsi finaali juhtima

Kümme on üldiselt ilus, ümmargune number. Chicago Blackhawksi jaoks on sellel aga praegu hapu maiguga. Los Angeles Kingsi vastu 3-4 kaotatud mäng tähendab seda, et Blackhawks on nüüd kaotanud esimese välismängu kümnes järjestikuses seerias. Läänekonverentsi finaal algas praeguse karikakaitsja domineerimisega, kuid kahe aasta tagune karikavõitja on alates teise mängu viimasest kolmandikust juhtohjad kindlalt endale haaranud. Kuidas oli San Jose Sharksil üldse võimalik Kingsi vastu 3-0 edu omada?

(foto: AP)
STAPLES Centre'is üle 18 tuhande pealtvaataja, kelle seas olid ka näiteks Wayne Gretzky ja David Beckham, ees peetud kohtumine sai väga äkilise alguse. Blackhawksi kapten Jonathan Toews skooris kuuendal minutil arvulises vähemuses olles. Eduseis kestis aga vaid 50 sekundit. Kings kasutas Slava Voinovi tabamuse näol oma ülekaalu siiski ära.

Esimesele puhkepausile mindi aga ikkagi Blackhawksi eduseisul. 14. minutil sündinud Toewsi teine tabamus tähendas seda, et Blackhawksi kapten tegi üle 63. kohtumise playoffides taas 2+ väravaga mängu. "Toews oli kõigile eeskujuks, aga vajame ka teiste panust, et nii kõva vastane alistada," tunnistas Duncan Keith.

Kings pääses juhtima, kui vastaseid teisel kolmandikul nulli peale jäeti. 2-2 tegi teise kohtumise kübaratriki kangelane Jeff Carter ja 3-2 sündis Tyler Toffoli tabamusest. "Kui nad pääsesid juhtima, said nad aina hoogu juurde ja meie ei leidnud enam oma mängu. Peame edaspidi eduseisu paremini hoidma," märkis Toews.

Olles ühe ise skoorinud, tegi Carter kahele väravale eeltöö. Sellega on tal nüüd viimasest kahest kohtumisest seitse punkti ning Blackhawks on selgelt hädas tema kolmiku takistamisega. Lisaks Toffolile ja Carterile on Kingsi teises kolmikus ka Tanner Pearson. "Nende vahel on suurepärane keemia ja oma kiiruse ning oskustega suudavad nad luua suurepäraseid võimalusi. Mina jõlgun nendega lihtsalt kaasa," kommenteeris kolmiku tööd Carter.

Viimane kolmandik kuulus täielikult Kingsile. Väravale visete arvestuses jäädi peale 18-6. 11:57 oli kellal, kui Drew Doughty tegi seisuks 4-2 ja Blackhawksi jaoks oli rong läinud. Suudeti veel vaid seisu ilustada, kui viis sekundit enne lõppu viskas alles oma playoffide kolmanda värava Patrick Sharp.

Seni suurepäraseid numbreid näidanud väravavahid Corey Crawford ja Jonathan Quick lõpetasid sel korral üsna nukrate numbritega. Esimene tõrjus 32-st 28 pealeviset (87.5%) ja teine 27-st 24 (88.9%).


Blackhawks tervitas koosseisu tagasi Andrew Shaw'd, kes oli vigastuse tõttu seitse mängu audis olnud. Ta sai mänguaega 12:28 ja oli koos Bryan Bickelliga jõuvõtete arvestuses mängu parim. Neid sai ta kirja kuus.

Kommentaarid