Rangers jõudis karikafinaalist ühe võidu kaugusele

New York Rangers alistas Montreal Canadiensi läinud ööl kolmandat korda ning on nüüd ülilähedal Stanley karika finaalseeriale, kus mängiti viimati 20 aastat tagasi. Võrdsete kohtumises läks lõpuks sentimeetrite mänguks. Canadiensil oli normaalaja lõpu eel võimalus ise juhtima minna, kuid Alex Galchenyuki pealevise tabas latti. Ebaõnne tuli hiljem othutult kiruda, sest lisaajal tõi Rangersile 3-2 võidu Martin St. Louis tabamus. Rangers saab edasipääsu esimest korda üritada ööl vastu kolmapäeva.

(Al Bello/Getty Images)
Rangers kogus endale tervelt 18 karistusminutit ja vastasel lasti arvulises enamuses mängida kaheksa korda. Iroonilisel kombel mindi aga hoopis ise vastaste ülekaalu ajal juhtima. Kaheksandal minutil avas skoori Carl Hagelin.

Kodumeeskond sai eduseisu nautida teise kolmandiku keskpaigani. 1-1 tegi Francis Boullion. Tema tabamus jäi aga üheks vaid viiest väravale viskest, mis Canadiens teisel perioodil tegi. Rangers haaras selgelt initsiatiivi, kuid see suudeti realiseerida vaid üheks väravaks. Eelviimasel minutil skooris pärast Dan Girardi fantastilist ülevälja söötu Derick Brassard. Tabamuse juures sai söödupunkti kirja ka Rangersi väravavaht Henrik Lundqvist, kelle jaoks on selle näol tegu karjääri esimese playoffides saadud punktiga. Selleks oli vaja kaasa teha 85. mängus.

Rohked karistused maksid Rangersile lõpuks kätte viimase kolmandiku alguses. Dominic Moore saadeti 34. sekundil vastase kukutamise eest istuma ning P.K. Subban skooris kui kellal 2:00. Varasemates ringides eredalt säranud kaitsjale oli see selle seeria esimeseks punktiks.

Galchenyuk sai oma supervõimaluse 3:20 enne lõppu. Noor ründaja skooris kolmandas mängus õnne abil võiduvärava, kuid nähtavasti oli kogu hokijumala soosing sellega ka ära kasutatud. Seda tunnistas ka Lundqvist. "Pealevise läks vastu mu keppi ja sealt latti," kirjeldas olukorda rootslane, kes lõpetas 27 tõrjega.

Canadiensi puurilukk Dustin Tokarski sai kirja 26 tõrjet. Noor mängumees paistis järjekordselt silma mitmete "röövimistega", kuid pidi siiski leppima kaotusega. "Keegi kaotas väljaku keskel litri, St. Louis'il oli ilm ja maa aega ning ta leidis täpselt õige koha," rääkis Tokarski.

"Proovisin oma instinkte usaldada. Olin enne teinud häid pealeviskeid, mis Tokarski tõrjus. Läks õnneks, et ta seda tõrjuda ei suutnud," kirjeldas St. Louis oma karjääri 39. playoffide väravat.


Seeria liigub nüüd tagasi Montreali, kus kodumeeskond proovib seda pikendada. "Tegu oli karmi ja kibeda kaotusega, aga seeria pole veel lõppenud. Olen endiselt lootusrikas, kuna meil on veel kaks kodumängu," ütles Canadiensi kapten Brian Gionta.

Kommentaarid