Blues hankis vähetuntud rootslase

Playoffide avaringis välja kukkunud St. Louis Blues on juba alustanud uueks hooajaks meeskonna komplekteerimist. Mõnevõrra üllatuslikult on kahe hooaja vaheline esimene täiendus Joakim Lindström. 30-aastase ründajaga sõlmiti üheaastane leping, mille järgi tasutakse talle 700 tuhat dollarit ehk veidi üle 514 tuhande euro. Viimased neli hooaega on ta mänginud koduses meistriliigas Skelleftea AIK eest. AIK krooniti tänavu teist aastat järjest Rootsi meistriks ja Lindström oli nii põhihooaja kui ka playoffide MVP.

(foto: jaakiekkoexpertti.com)
14 playoff-mänguga kogus Lindström 18 punkti (6 väravat). Põhihooaja numbriteks olid 63 punkti (23 väravat) 55. mängus. Skellefteas sündinud ründaja kuulus ka Rootsi MM-koondisesse. Teekonnal pronksile panustas Lindström viie värava ja kuue söödupunktiga.

NHL-i draftiti ta 2002. aastal Columbus Blue Jacketsi poolt 41. valikuna. Jacketsis mängis ta ka praeguse Bluesi peatreeneri Ken Hitchcocki käe all. Lisaks on ta NHL-i esindanud ka Phoenix Coyotesi ja Colorado Avalanche'i värve. 97 kohtumisega kogus ta põhihooaja mängudes 33 punkti (17 väravat).

"Ta on mängija, kes on käinud Põhja-Ameerikas, kuid läinud siis Euroopasse tagasi ja teinud suure arenguhüppe," ütles Lindströmi kohta Bluesi peamänedžer Doug Armstrong. "Ta oli algselt Põhja-Ameerikasse siirdudes arvatavasti liiga noor. Nüüd soovis ta aga naasta ning temast olid huvitatud mitmed klubid."

Armstrong tunnistas ka, et Lindström on Bluesi ründaja Alexander Steeniga head sõbrad, mis võis aidata klubil ta teiste eest endale napsata.

Skellefteast on endale sel nädalal täiendust saanud ka Nashville Predators. 22-aastase kaitsja Johan Almiga sõlmiti kaheaastane leping. Põhja-Ameerikasse saabub ta 135 mängulise Rootsi meistriliiga kogemusega.

Küll on aga vastupidises suunas - NHL-ist Euroopasse - kolinud Rootsi MM-koondise esiväravavaht Anders Nilsson. New York Islandersi eest kahel hooajal 23. kohtumises osalenud rootslane jätkab oma karjääri KHL-is Kaasani Ak Barsis.

Kommentaarid