Umberger soovib Blue Jacketsist lahkuda

Columbus Blue Jackets on meeskond, kes on selgelt tõusuteel. Tänavu jõuti üle viie aasta taas playoffidesse ja olles suvel tõstetud ümber "leebemasse" idakonverentsi, võime kindlasti jakke ka edasipidi lõpumängudes näha. R.J. Umberger, mees kelle valulävi on sama suur kui ema armastus, ei soovi aga Jacketsi tõusust osa võtta. 32-aastane ründaja on klubile andnud teada, et eelistaks siirduda mujale. Klubi talle kätt ette ei pane ja on hakanud kiirelt alates 2008. aastast klubisse kuuluvale mehele ka uut kodu otsima.

(foto: unionandblue.com)
Umberger saabus Jacketsisse 2008. aastal Philadelphia Flyersist paari draftivaliku vastu. Ta esindas Blue Jacketsit 448. põhihooaja ja kaheksas playoffide mängus. Tema kontole jäi 204 punkti (playoffides neli punkti). Esimesel neljal hooajal oli tema näol tegu 20 värava mehega, aga viimased aastad on ta veetnud pigem kolmandas ründekolmikus vastaste mängu häiriva ja energiat toova mängumehena. Samas rollis jätkab ta kindlasti ka uues klubis.

Pittsburghis sündinud mehena oleks tema suureks unistuseks kindlasti Penguinsi esindamine, kuid tõelise tippklubi kvaliteedist jääb ta siiski kaugele. Madalamate kolmikute mehe kohta on tal ka märkimisväärne hooajapalk, milleks on neli ja pool miljonit dollarit (ligi 3.3 miljonit eurot). Lepingut on veel kolm hooaega järgi ehk siis kõige kergem teda maha parseldada kindlasti ei ole. Samas peaks olema võimalik leida klubisid, kes on nõus talle palka edasi maksma, kui tehingut draftivalikutega magusamaks muuta.

Kommentaarid