Canucks vallandas John Tortorella

Olles klubi endise mängija Trevor Lindeni määranud uueks presidendiks jätkab Vancouver Canucks nüüd ümberkorraldustega. Lisaks uuele peamänedžerile hakatakse otsima ka uut peatreenerit. John Tortorella režiim kestis seega Canucksis vaid ühe hooaja. Mees, kes tüüris aastal 2004 Tampa Bay Lightningu Stanley karika võiduni, saab hakata uut töökohta otsima koos abilise Mike Sullivaniga, kellega samuti töösuhe lõpetati. Kui peamänedžeri otsingutega Linden ei kiirusta, siis peatreeneri tooli kohta on ta öelnud, et selle kavatseb ta täita nii kiirelt kui võimalik.

(foto: Ben Nelms/Getty Images)
Lisaks sellele, et Canucks jäi Tortorella juhendamisel playoffidest eemale esimest korda alates aastast 2008, võib arvata, et üheks suurimaks vallandamise põhjuseks oli ka meeskonna mängustiil. Nii võib välja lugeda Lindeni avalikust kirjast, mille ta saatis Canucksi hooajapiletite omanikele. "Soovime jääle panna meeskonna, kes tekitab linnas elevust ja mängude päevadel ootusärevust," oli muu hulgas kirjas mainitud.

Enne Canucksiga 5-aastase lepingu sõlmimist vallandati Tortorella ka eelmise aasta maikuus, kui ta ei suutnud New York Rangersit playoffide teisest ringist kaugemale tüürida. Olles hinnatud spetsialist võib aga uskuda, et uue töökoha leidmine tal raske olema ei saa. Eriti arvestades seda, et mitmed klubid on endale just uut lootsi otsimas.

Kaitsva mentaliteedi poolest tuntud Tortorella lappima Washington Capitalsi seljatagust. Miks mitte?

Canucksi uueks peatreeneriks pakutakse Nashville Predatorsist vabanenud Barry Trotzi, endist Lightningu lootsi Guy Boucheri ja praegust Los Angeles Kingsi abitreenerit John Stevensit.

Kommentaarid