Kings päästis endale 7. mängu

Anaheim Ducksil oli suurepärane võimalus Los Angeles Kings teki alla ära sokutada, kuid see jäi siiski kuuendas kohtumises tegemata. Kingsi kodune 2-1 võit tähendab, et meid ootab ees järjekordne 7. mäng, kus stsenaarium on täiesti ettearvamatu. Pärast rasket lahingut ootab edasipääsejat ees ehk isegi veel keerulisem ülesanne kui silmitsi tuleb seista Chicago Blackhawksiga. Naabritevahelist playoff-seeriat oodati 20 aastat ja see on saamas ka ülimalt uhket lõppu.

(foto: watchsports.ca)
7. mängu kindlustasid Kingsile Jake Muzzini ja Trevor Lewise väravad. Muzzini tabamus oli mehe enda jaoks kindlasti eriti tähtis, kuna üks tema libastumine oli eelmises kohtumises vastastele värava kinkinud. Tema tabamuse puhul polnud Ducksi noorel väravavahil John Gibsonil suurt midagi teha. Küll raputas ta aga endale tuhka pähe Lewise värava puhul. "Oleksin pidanud selle tõrjuma, aga lasin selle läbi ja selle nahka läks ka mäng," oli Gibson pettunud.

Tema poolt tuli lõpuks 21 tõrjet. Sama palju sai neid kirja ka Jonathan Quick. Mitmed olulised tõrjed tulid Kingsi 1-0 eduseisus, mil Ducks oli agaralt viigiväravat jahtimas.

Kui Ducks sai endale eksimusi lubada ja üks neist tuli ka väravavahi poolt, siis Kingsiga oli lugu teistsugune. Kogu hooaja töö oli kaalul, kuid pingekeskkonnas tegutseti väga kindlalt. "Meie meeskond on ehitatud üles sellistes olukordades mängimiseks," kommenteeris Drew Doughty. "Meie liidrid näitavad tee ette ja kõik teised järgivad neid. Me ootame põnevusega selliseid mänge, ega pole närvis."

Täielikult olid liimist lahti Ducksi kaks suurimat tähte Ryan Getzlaf ja Corey Perry. Mõlemad lõpetasid -1'ga ja Getzlaf kaotas 20-st lahtiviskest 14. Perry süüdistas halvas mängus ja selle tulemuses kehva algust, öeldes: "Nende vastu on raske kaotusseisus mängida, seetõttu on tähtis minna ise juhtima."

Ootamatult jahtus maha ka Ducksi enamuses mängimine. Eelmises neljas mängus tuli enamusest viis väravat. Nüüd saadi viis korda proovida ja tulemuseks null. See pahandas ka peatreenerit Bruce Boudreaud, kes ütles konkreetselt välja, et see oli jama, mis väljakul toimus. Ducks ei saanud enamuses kirja mitte ühtegi väravale viset.


Seeria lõpetatakse Anaheimis meie aja järgi laupäeva esimestel tundidel.

Kommentaarid