Bruins päästis end võimsa lõpuga

Boston Bruins oli Montreal Canadiensi vastu ootamatult ülilähedal 0-2 auku kukkumisele, kuid kurba saatust suudeti siiski vältida. Seeria viigistati 1-1'le tänu meeletule lõpuspurdile. Bruins viskas viimase kümne minutiga neli väravat ja haaras 5-3 võidu. Canadiens võib jääda kahetsema seda, et koju ei õnnestunud tuua 2-0 eduseisu, sest kui Bruins 2011. aastal üle 39 aasta oma esimese karikavõidu sai, lükati teekonnal selleni Canadiens auti just tänu edukatele võõrsilmängudele. Kas ajalugu kordub?

(foto: Jared Wickerham/Getty Images)
Avaringis Detroit Red Wingsi vastu vähemuses mängides peaaegu eksimatult tegutsenud Bruins pidi Canadiensi vastu teist kohtumist järjest võtma võrgus kaks vastaste enamuses sündinud tabamust. Mõlemad kanti Thomas Vaneki nimele, kes skooris esimest korda alates avaringi esimesest kohtumisest. See jäi aga võidu juures Bruinsi jaoks ainsaks nurisemise kohaks.

Ka avamängus tehti viimasel kolmandikul võimas come-back ning tegelikult on viimast 20 minutit kogu hooaja jooksul mängitud muljetavaldavalt. Põhihooajal oli Bruinsi viimase kolmandiku väravate vahe +48. Järgmisena tuli St. Louis Blues "vaid" 25-ga. "Oli lõbus viimasel kolmandikul jääl olla ja oleme väga elevil selle üle, kuidas meil õnnestus mängukäiku muuta," tunnistas noor kaitsja Torey Krug, kes oli üks otsustava 4-3 värava sepistajatest.

Palju kergem oleks meeskonna jaoks muidugi aga see, kui viimaseks kolmandikuks ei kaevataks endale selliseid suuri auke. "Peame õppima selliseid olukordi vältima," ütles mängu parimaks valitud Patrice Bergeron, kes kogus kolm punkti. "Oleme aga mitmeid kordi kaotusseisudest sedamoodi välja tulnud ja see annab meile enesekindlust, et suudame seda vajadusel korrata."

Bergeronil on nüüd punktid kirjas kuues järjestikuses mängus - 2 väravat + 6 söötu - mis tähistab tema playoffide karjääri rekordit. Oma punktiseeria on käsil ka Dougie Hamiltonil. Temal on vähemalt üks punkt kirjas viies järjestikuses mängus ja see tähistab ka Bruinsi rekordit. Varasemalt pole mitte ükski 20-aastane või noorem kaitsemängija 6-kordse karikavõitja eest playoffides sedavõrd produktiivselt esinenud.

Bruinsi tagasitulek oli tänavuste playoffide ajal juba 11. kord, mil ühel meeskonnal õnnestus 2+ väravaline kaotus võiduks mängida. "Meil oli kaheväravaline edu ja sellises olukorras peame litriga targemini ümber käima," lausus esimese mängu kangelane P.K. Subban, kes sai kirja kaks söödupunkti, aga lõpetas ka -2'ga.


Vaadates Bruinsi viimase kolmandiku võimu ja seda, et mängujärgsetest ütlustest kumas järjekindlalt välja see, et taaskord ei mängitud kogu kohtumist oma normaalsel tasemel, siis on hirmutav mõelda, et kuidas tegutseb täiel tuuridel töötav Bruins. See, et Chicago Blackhawks samuti võimsaid esitusi teeb, viib mõtte omakorda sellele, et kas äkki ootab meid ees mulluse finaali kordusetendus? Viimati mängiti samade meeskondade osalusel kaks finaali järjest nullindate lõpus, 2008. ja 2009. aastal, mil karikad jagasid vennalikult ära Pittsburgh Penguins ja Detroit Red Wings.

1 kommentaar:

  1. 2008-2009 oli pittsburghi ja detroidi puhul kordusetendus finaalis.

    VastaKustuta