Penguins jättis Rangersi taas kuivale, Kings alistas järjekordselt Ducksi

Mäletate veel aega, mil Pittsburgh Penguinsi väravavaht Marc-Andre Fleury oli kõigis meeskonna hädades süüdi? See oli juhtunud eelmistes playoffides ja sama toimus ka avaringis Columbus Blue Jacketsi vastu. Rohkelt kriitikat saanud puurivaht on aga nüüd läbinud metamorfoosi ning vormunud betoonseinaks. Läinud ööl sai ta kirja teise järjestikuse nullimängu. Võidu tõi oma meeskonnale koju ka Jonathan Quick, kelle kindel esinemine on Los Angeles Kingsile toonud 2. ringis 2-0 edu.

(foto: Charles LeClair/USA TODAY Sports)
Teel puhta paberini tõrjus Fluery 35 vastaste pealeviset. "Selles pole küsimustki, kes oli täna meie parim mängija," ütles oma väravavahi esituse kohta Penguinsi peatreener Dan Bylsma. Fluery supermäng jättis varju isegi selle, et Sidney Crosby murdis lõpuks oma pika playoffide põua. "Põhiline on saada võimalusi ja neid tekitada, see on esimene samm ja lõpuks hakkavad väravad voolama," kommenteeris Crosby põua lõppu. Kas Marc Staal lõi Penguinsi kaptenil peas logisenud kruvid või sihiku paika?


Rangersi väravavaht Henrik Lundqvist, kes haaras karjääri 77. playoff-mänguga endale klubi väravavahtide rekordi, pidi seisma silmitsi vaid 15. väravale viskega. Viimasel kolmandikul tuli Penguinsi poolt vaid üks üritus! Rangers raiskas aga mõnuga oma võimalusi, mitmed üritused kolistasid ka väravaraamistikku ja endiselt oli vegetatiivses seisundis arvulises ülekaalus mängimine - lõpetati viiest nulliga. Väravapostid teenisid kiitust ja hellitusi ka Fluery poolt


Viimase nädala jooksul juba viiendat korda jääl käinud Rangersi peatreener Alain Vigneault kiitis oma meeskonda tugeva ponnistuse eest, kuid samas tunnistas nähtavasti ka väsimust. Olles eelnevalt olnud liiga poolt paika pandud kalendri suhtes tagasihoidlikul arvamusel, andis nüüd ta sõnadega tuld: "Pingutasime kõvasti, aga pidime mängima rumala ajakava järgi, olen aga poiste üle uhke, et sellega toime tulime."

Fleury tõusis kuuendaks puurivahiks, kes viimase 30 aasta jooksul playoffides järjestikustel õhtutel nullimängu on teinud. Lundqvist tegi seda eelmisel aastal ja 2001. aastal sai sellega hakkama Curtis Joseph. Rangers jäi viimati kahes järjestikuses playoff-matšis nulli peale 1937. aastal Detroit Red Wingsi vastu peetud karikafinaalis.


Seeria jätkub meie aja järgi ööl vastu neljapäeva. Penguins on mängudega ees 2-1.

Ducks - Kings paaris on seis aga 2-0 ja seda mitte seeriat kodus alustanud Ducksi kasuks. 36 tõrjet teinud Jonathan Quick tüüris meeskonna kuuenda järjestikuse võiduni, mis arvestades playoffide melu, on märkimisväärne saavutusi. "Pigistasime täna võidu välja, sest meil on maailma parim väravavaht," märkis meeskonna kapten Dustin Brown.

Teine kohtumine jätkus sealt, kus esimene lõppes. Marian Gaborik tegi seisuks 1-0 kui mängitud oli vaid 34 sekundit. Slovakia vanameister on nüüd kuue tabamusega playoffide suurim väravakütt. Lõppskoori 3-1 tegemiseks piisas vaid 17-st väravale viskest. "Olen tõsiselt ärritunud," tunnistas pärast kohtumist Ducksi kapten Ryan Getzlaf, kes sai kirja ühe söödupunkti. "Käes on playoffide aeg ja on hilja vabanduste otsimiseks, peame olema paremad ning ma ootan, et meeskond reageerib sellele vastavalt." Vastaste mängu ei suutnud häirida ka Corey Perry tavapärased salakavalad võtted.


Ducks mängis põhihooajal kodus väga kindlalt, seega on kaks järjestikust kaotust tõepoolest lubamatud. Samas tunnistas Kingsi peatreener, et Honda Centre istub tema meeskonnale väga hästi. "Polegi tunda, et see oleks meie jaoks välismäng, tegutsesime põhihooajal siin väga hästi ja nii ka täna," ütles Darryl Sutter. Põhihooaja viiest vastasseisust sai Kings oma ainsa võidu just võõrsil. Ducks võitis mõlemad LA-s peetud kohtumised. Seega lootust justkui on, et läänekonverentsi parim sats suudab raskest seisust välja ronida.

"Jah, praegu on tunne masendav, kuid üritame sellest homme kosuda ja oleme järgmiseks matšiks valmis," ütles Ducksi loots Bruce Boudreau.


Järgmine matš peetakse meie aja järgi reede varahommikul silikoonrindade ja botox-huulte linnas.

Kommentaarid