Lundqvist tõi Rangersile ida finaalis teise võidu

"Ma arvan, et me mängisime hästi ja kaotasime vaid Lundqvisti tõttu," need oli Montreal Canadiensi peatreeneri Michel Therrieni sõnad pärast 1-3 numbritega kaotatud teist kohtumist. Rootslane kehastus kivimüüriks tehes 40 tõrjet. Teist mängu järjest juhtis Rangersi vägesid aga kaitsja Ryan McDonagh. Seekord jäi ta küll neljast punktist kaugele, kuid tema kaks silma tulid üliolulistel hetkedel. Värav vahetult pärast kaotusseisu jäämist ja söödupunkt tabamuse juures, mis kasvatas eduseisu kaheväravaliseks.

(foto: AP)
Canadiens pääses juhtima kui kellast oli kulunud vaid 6 minutit ja 14 sekundit. Tabamuse autoriks oli Max Pacioretty. Rõõmupidu jäi aga väga üürikeseks. McDonagh märgas paraadile juba 17 sekundit hiljem. Mõnevõrra üllatuslikult seisis Canadiensi puuris kollanokk Dustin Tokarski, kes osales põhihooajal vaid kolmes kohtumises.

"Oli väga andrenaliini rohke õhtu. Lapsena ülekasvades unistad playoffides mängimisest ja mul tekkis see võimalus. Kahju, et võidust napilt puudu jäi," kommenteeris 24-aastane kanadalane oma playoffide debüüti. Tema arvele jäi 27 tõrjet.

Rangers pääses 2-1 ette avakolmandiku lõpuhetkedel, mil teist mängu järjest skooris Rick Nash. Kui temalt paluti pärast mängu kümnepallisüsteemis hinnata Lundqvisti esitust, siis vastas Nash sellele "12".

"Mängule minnes on sul enese suhtes palju ootusi, millega sa paned endale suure surve peale. Seega on tähtis vaimselt leida kuldne kesktee, et selle olukorraga toime tulla ja samal ajal ka mängu nautida," ütles Lundqvist oma edu valemiks.

Lõppskoori vormistas arvulises ülekaalus Martin St. Louis, kellel on nüüd viimasest neljast mängust viis punkti.

Kui Canadiens oli ilma oma põhiväravavahi Carey Price'ita, kes ilmus Bell Centre'isse põlvetoega, siis vähemalt naases koosseisu ründaja Alex Galchenyuk. Ta oli jääl 13:23 ja lõpetas -1'ga.


Seeria jätkub New Yorgis meie aja järgi ööl vastu reedet.

Kommentaarid