Rangers jäi taas ellu, Blackhawks haaras uuesti juhtohjad

New York Rangers sattus eelmisel nädalal Pittsburgh Penguinsi vastu mängudega 1-3 kaotusseisu ehk playoffidest väljakukkumine oli ülilähedal. Seda pole aga veel juhtunud. Rangers on võitnud kaks ellujäämismängu järjest. Sel korral kodus, skooriga 3-1. Samuti kodus mänginud Chicago Blackhawks pidi aga toimetama heasse hoogu tõusnud Minnesota Wildi vastu. Kohtumist alustati kehvapoolselt, kuid lõpuks võeti siiski võit ja nüüd ollakse edasipääsust ühe sammu kaugusel.

(foto: Jason Szenes/New York Times)
Rangers on puurivahile Henrik Lundqvistile toetudes võitnud üheksa viimasest 11-st ellujäämismängust. Enda selja taha on ta lastud vaid poolteist väravat. Rootslane lõpetas sel korral 36 tõrjega. Enim kõneainet pakkus aga see, et vaid mõni päev pärast seda kui tema ema suri, alustas skoorimist Martin St. Louis. Ja seda emadepäeval! "Alustasime väga hästi ja kui Marty skooris, siis oli see väga ilus hetk. Kõik said sellest emotsiooni juurde," märkis Lundqvist.

Carl Hagelin lisas enne kuue ja poole minuti möödumist veel ühe ning Rangers oli kindlalt teel võidu suunas. "Nad mängisid meid esimese kümne minuti jooksul selgelt üle ja see maksis meile kätte," ütles Craig Adams.

"Tahtsime anda endale võimaluse ja seda me ka tegime, saime 7. mängu," lausus Rangersi peatreener Alain Vigneault.

Rangers on oma ajaloo jooksul 16 korda jäänud mängudega 1-3 taha ja neil juhtudel pole kordagi õnnestunud edasi pääseda. Dan Bylsma ajal on Penguins võitnud kodus vaid ühe kaheksast mängust, kus on olnud võimalus edasipääs kindlustada. Konkreetselt 7. mängudest on Penguinsil kodus koos seeria kaks võitu kaheksast.


Blackhawks võttis skooriga 2-1 tänavuste playoffide kuuenda järjestikuse koduvõidu. Kaotuseid seni kirjas polegi. Viimase kahe aasta jooksul on kodus mängitud peaaegu laitmatult - 19-st matšist 17 võitu. Tulemus ei tulnud aga teps mitte lihtsalt.

Wildi suutis taas oma kompaktse mängustiiliga karikakaitsja rünnakute voolavust häirida ja väravate kirja saamiseks tuli tublisti vaeva näha. "Kogu mäng ja ka seeria on olnud ülimalt tasavägine, ei anta ruumi ja tegutsemisvabadust," tunnistas Blackhawksi peatreener Joel Quenneville. "Sellele tuleb aga vastu võidelda ja me näitasime head sihikindlust."

Seda aga pärast noore ründaja Erik Haula väravat, mis Wildi 1-0 ette viis. 23-aastane soomlane on Blackhawksi vastu saanud punkti kirja kõigis välja arvatud 4. mängus. "Alustasime kohtumist täpselt nii nagu tahtsime, saime esimese värava ja tegime hea esimese kolmandiku," ütles Zach Parise. "Aga vastasel on head mängijad ja võib kindel olla, et mängu jooksul tekitavad nad endale võimalusi."

Blackhawksist sai tänavu alles esimene meeskond, kes 2. ringis kaotusseisu jäädes suutis siiski lõpuks võita.

Nii Parise'i kui ka Wildi peatreener Mike Yeo jäid lootma, et kuuendas kohtumises õnnestub seeria uuesti tasakaalustada. Sarnaselt Balckhawksile pole ka Wild kodus tänavustes playoffides muud peale võidurõõmu tunda saanud.


Mõlemas paaris peetakse järgmised matšid meie aja järgi ööl vastu kolmapäeva.

Kommentaarid