Olli Määttät ootab ees pikk vigastuspaus

Pittsburgh Penguinsi rivistuses suurepärase läbimurde hooaja teinud Olli Määttä suvi kulgeb õlga ravides. 19-aastane kaitsja käis operatsioonil ning peab Penguinsi kodulehe teatel sellest taastuma 4-6 kuud. Heal juhul on soomlane piisavalt terve, et osaleda hooajaeelses treeninglaagris, kuid halvimal juhul peab ta uue hooaja alguse vahele jätma  Määttäl õnnestus tänavu hooaja alguses silma jääda ja nii tõusis ta meeskonna väärtuslikuks lüliks. Keskmist mänguaega kogunes 18:05 ja ta sai kirja 29 punkti (9 väravat).

(foto: Charles LeClair/USA TODAY Sports)
Penguinsi eest näidatud hea vorm viis Määttä ka vaatamata noorusele Soome olümpiakoondisesse. Seal kogus ta kuue kohtumisega viis punkti (3 väravat). Augustis oma 20-ndat sünnipäeva tähistav kaitsja valiti Penguinsi poolt 2012. aasta draftis 22. mehena.

Lausa kambakesi on aga operatsioonilaual käidud Bostonis. Milan Lucic lasi kokku lappida vasaku käe randme ning Chris Kelly käis seljaoperatsioonil. Lucic vigastas oma kätt Montreal Canadiensi vastu peetud esimeses kohtumises, Kelly käis viimati jääl aprillis. Meeskonna peamänedžeri Peter Chiarelli sõnutsi on mõlemad kenasti treeninglaagriks terved.

Kommentaarid