Wildi komeet Haula tõttab Soomele appi

Minnesota Wildi ja Pittsburgh Penguinsi playoffides välja pudenemine oli heaks uudiseks mitmetele koondistele. Seda vähemalt teoorias. Soovijatel oli võimalus siirduda MM-ile oma riiki abistama, kuid Euroopasse reisib vaid Erik Haula. Soome lootis kindlasti abi saada ka näiteks Jussi Jokinenilt ja Mikko Koivult, kuid kogenumad mängumehed eelistavad juba praegu võtta aja maha, et hakata valmistuma uueks hooajaks. Haula seevastu võttis kiirelt kutse vastu ja on neljapäeval juba Minskis.

(foto: Carlos Gonzalez/Minneapolis Star Tribune)
46 põhihooaja mänguga kogus 23-aastane ründaja endale tänavu 15 punkti (6 väravat). Playoffides jäi tema saagiks 7 punkti (4 väravat) 13. mängus. Märkimisväärne on aga see, et viis punkti ja kolm väravat tulid karikakaitsja Chicago Blackhawksi vastu. Kui Teemu Selänne viimase hooaja näol on Soome liigast ühe ründetähe kaotamas, siis võimalik, et Poris sündinud Haula näol on kohe sündimas uus. Wild draftis ta 2009. aastal alles 182. mehena. Valgevenes peetav MM on esimene kord, mil ta täiskasvanute klassis koondise särgi selga tõmbab.

Soomlase talenti märkas ka Patrick Kane, kes kiitis seeriajärgsel kätlemisel tema kiirust.


Lõpumärkusena väärib välja toomist, et Sidney Crosby pole kordagi maailmameistriks kroonitud. Tänavu oleks justkui ideaalne võimalus minna tiitlit jahtima.

Kommentaarid