Penguins vallandas Shero

Playoffide 2. ringis New York Rangersi vastu konkurentsist pudenenud Pittsburgh Penguins on leidnud ebaedus esimese süüdlase. Oma töökohaga pidi selle eest maksma peamänedžer Ray Shero. Eile hilisõhtul hakkasid ringlema jutud, et ametist vabastatakse nii Shero kui ka peatreener Dan Bylsma, kuid viimane siiski pääses veel kirve langemisest. Tema tulevikus suhtes peab otsuse tegema uus peamänedžer. Seniks täidab selles rollis ametikohuseid praegune abiline Jason Botterill.

(foto: fromthepoint.com)
Shero toodi Pittsburghi 2006. aasta mais, kui ta oli pikalt töötanud esmalt Ottawa Senatorsi ja seejärel Nashville Predatorsi asemänedžerina. Tema valitsemisajal jäi Penguinsi kontosse kaks Stanley karikafinaali, millest üks õnnestus ka võita. See oli 2009. aastal mängudega 4-3 Detroit Red Wingsi vastu.

"Ray on hea inimene ja tal oli Penguinsi suhtes positiivne mõju. Täname teda tehtud töö, eriti 2009. aasta karikavõidu, eest. Soovime talle ja tema perekonnale kõike parimat," seisis klubi omanike Mario Lemieux ja Ron Burkle'i ühisavalduses.

Iga aastase favoriidina on loomulikult piinlik playoffidest varakult välja langeda. Penguins on alates oma viimasest karikavõidust konverentsi finaali jõudnud vaid korra ja see lõppes mullu Boston Bruinsi vastu 0-4 häbiga.

"On aeg, et klubi liiguks uues suunas. Jagame fännidega pettumust selle suhtes, et me pole viimase viie aasta jooksul playoffides edu saavutanud. Usume, et uus juht toob uue lähenemise ja energia, mis aitab meil tõusta tagasi karikavõidu konkurentsi", seisis samuti Lemieux ja Burkle'i avalduses.

Praegune peamänedžeri kohusetäitja Botterill on Penguinsis töötanud alates 2007. aastast. Kaks aastat hiljem edutati ta asemänedžeriks pärast seda kui Chuck Fletcher lahkus Minnesota Wildi.

Kommentaarid