Ducks sai Kingsi vastu esimese võidu

Los Angeles on hetkel täis pilte jahikoera hambus olevast pardist, kuid Anaheim Ducksi see vähemalt esimeses kohtumises ei heidutanud. STAPLES Centre'ist saadi 3-2 võit ja seeria on järsku taas tasavägine. Kingsil oli võimalus haarata 3-0 edu, kuid Ducks kindlustas endale selle, et suure rivaali vastu saab vähemalt korra veel ka kodus mängida. Ülitähtis võit saadi hoolimata sellest, et meeskond oli sunnitud viimasel kolmandikul väravavahti vahetama.

(foto: sports.ca.msn.com)
Mõnevõrra üllatuslikult läks Ducksi peatreener Bruce Boudreau tagasi noorukese taanlase Frederik Anderseni juurde olgugi, et kahte eelnevat kohtumist oli alustanud Jonas Hiller. Olles nende mängude jooksul enda selja taha lasknud viis väravat oli Bourdeau ka tema tegutsemisega rahul. Andersen oli aga Kingsi vastu võitnud kolm põhihooaja mängu ja Hilleril oli senise karjääri jooksul STAPLES Centre'ist võit saamata. Pärast mängu tunnistas ka Ducksi loots ise, et just see tema otsuse taga oli. "Läksin selle mehega, kes ennast varem selles hallis kindlalt oli tundnud," ütles Boudreau.

Lõpuks tuli siiski pöörduda tagasi Hilleri juurde. Andersen sai viimase kolmandiku keskel vigastada. Ducks juhtis sel hetkel tänu Corey Perry ja  Teemu Selänne enamuses visatud väravatele 2-1. "Väravavahi jaoks on sellises olukorras sisse tulemine suureks väljakutseks," tunnistas Hiller.

Šveitslane aga suurt vaeva nägema ei pidanudki. Ta lasi küll mängu lõpuhetkedel ühe enda selja taha, kuid Ducks oli selleks hetkeks tänu kaitsja Ben Lovejoy tabamusele juhtimas 3-1 ning edasised Kingsi punnitused enam vilja ei kandnud. "Meil jäi meeleheitlikusest puudu ja me ei olnud mitmes valdkonnas piisavalt head," ütles Kingsi Jarret Stoll.

Varasemalt robotina mänginud Jonathan Quick lasi kolm tükki enda selja taha vaid 22 väravale viskega. Ducksi kahepealine kooslus tõrjus 29 üritust. "Kinkisime oma tsoonis litrit liigselt ära, mille tõttu pidime kaitses rabelema, ega saanud rünnakule keskenduda," märkis Mike Richards.

Taaskord sai ühe söödupunkti kirja Anze Kopitar, kes jätkab ilusat seeriat, mille kohaselt on ta seni kõigis playoff-mängudes vähemalt ühe punkti teeninud. Viimane Kingsi mees, kes 10-mängulise punktiseeriaga playoffides hakkama sai oli 1993. aastal Wayne Gretzky. Ducksi ründajal Patrick Maroonil on vähemalt üks punkt kirjas kuuest järjestikusest mängust. See on ühe kollanoka poolt pikim seeria alates Kingsi Warren Rychelist, kes oma samuti 1993. aastal ära tegi.


Seeria jätkub meie aja järgi ööl vastu pühapäeva.

Kommentaarid