Montreal valmistub rahutusteks

Rohkelt paksu verd täis vastasseis Boston Bruins - Montreal Canadiens kolib endisesse olümpialinna üle seisus, kus lisaks väljakul toimuvale on tuliseks kiskunud ka selle kõrval. Kui P.K. Subban, juba rohkelt Bruinsi fännide poolt vihatud mees, kerkis avakohtumise kangelaseks, siis paistsid ajumahuga mitte säravad Bruinsi toetajad silma rassistliku sõimuga, millega talendikat kaitsjat Twitteris kostitati. Lisaks sellele, et jääl on tunded iga hetk üle keemas, kardetakse nüüd, et ka selle kõrval võib sama juhtuda.

(foto: Graham Hughes/The Canadian Press
Kui Canadiens 2008. aastal Bruinsi seitsmendas mängus alistas pidi kohalik politseivõim kulutama suure summa hankimaks uued autod, kui vanad fännide poolt rüüstati. Kahju suuruseks hinnati toona pool miljonit dollarit ehk 360 tuhat eurot. 16 inimest arreteeriti.

Samuti saatis fännide häbiväärne käitumine tõrvatilgana ka Canadiensi viimaseid karikavõite aastatel 1986 ja 1993. 2008. aasta karistustest polnud palju õpitud 2010. aastaks, kui Canadiens Pittsburgh Penguinsi konkurentsist kukutas. Fännid hakkasid lõhkuma ette juhtuvaid aknaid ning toimusid politseiga kokkupõrked.

Seega ei saa välistada, et ka tänavu läheb mölluks. Eriti kuna Canadiens on viimane konkurentsi jäänud Kanada klubi ja seega hetkel hoki sünnimaa "püha lehm". Hea uudis on aga see, et Montrealis ollakse selleks valmis. "Oleme võimalike tagajärgede suhtes mures, kuid teeme politseiga tihedat koostööd ja meil on plaan, kuidas seda vältida," on öelnud linnavolikogu liige Anie Samson.

Jääb üle loota, et välja töötatud plaan ka õnnestub. Oleks ütlemata kahju, kui seni täiesti fantastilised playoffid mõnede idiootsete indiviidide poolt musta pleki külge saavad.

Canadiens ja Bruins peavad oma kolmanda kohtumise meie aja järgi ööl vastu kolmapäeva.

Kommentaarid