Tyler Johnson jätkab Lightningus

Mitte, et see oleks kordagi kahtluse all olnud, kuid nüüd on asi ametlik. Tänavu suurepärase hooaja teinud ründaja Tyler Johnson jätkab Tampa Bay Lightningus. 23-aastane mängumees on klubiga sõlminud 3-aastase lepingu, millega teenib kümme miljonit dollarit ehk veidi alla 7.5 miljoni euro. Lightningu jaoks on tegu üsna soodsa tehinguga, kui võtta arvesse, et Johnson on oma väärtust aina tõstmas. Ilus hooaeg NHL-is viis noormehe ka USA MM-koondisesse, kus ta kerkis üheks võtmemängijaks.

(foto: Getty Images)
USA pidi küll suurtest mängudest taaskord suu puhtaks pühkima, kui veerandfinaalis jäädi Tšehhile alla 3-4, kuid Johnson tegi väga eduka turniiri. Kuue kolliga oli ta lõpuks jänkide suurim väravakütt. Kaheksa kohtumisega jäi tema nimele üheksa punkti.

Lisaks sellele, et ta lõi tänavu üle Lightningu kollanokkade väravate rekordi, sai temast ka alles teine uustulnukas, kes NHL-is ühe hooaja jooksul saanud kirja vähemalt viis enamuses ja vähemuses väravat. Esimese aasta ründajate seas teenis ta enim mänguaega - 18:47 mängus - ja võitis enim lahtiviskeid - 1275.

Lightningu fännid jäävad nüüd ootama uudist, et järgmisena on uued lepingud saanud Alex Killorn ja Ondrej Palat. Kokku on klubil 13 potentsiaalset vabaagenti.

Kommentaarid