Flyersi kaitsja pages Venemaale

Meeskonnad, kelle jaoks on hooaeg lõppenud saavad juba praegu uueks aastaks plaane teha. Sama teevad ka mängumehed, kellel on lepingud läbi saamas. Alates 1. juulist saab hakata meeldivate klubide vahel valikuid tegema. On aga mehi, kes seda ei plaani teha. NHL-i mängijate jaoks on aina rohkem ahvatlevaks muutumas siirdumine KHL-i. Philadelphia Flyersi Erik Gustafsson on näiteks, vähemalt praeguseks, NHL-iga lõpparve teinud ja jätkab oma karjääri Omski Avangardis.

(foto: USA Today)
25-aastane rootslane sai oma võimaluse NHL-is 2010. aastal. Flyers nägi temas hea potentsiaaliga mängumeest, kuid päris õiget läbimurret ei suutnud ta siiski teha. Koos tänavuse hooaja 31. kohtumisega jäi tema kontosse 91 põhihooaja mängu. Neis sai ta kirja 23 punkti (6 väravat).

Ta kuulus ka eelmisel aastal maailmameistriks kroonitud Rootsi koondisesse. Tema aastapalgaks oli tänavu miljon dollarit ehk 730 000 eurot. Võib arvata, et Venemaal on see summa märgatavalt suurem.

Flyersi uus peamänedžer Ron Hextall on seoses rootslase lahkumisega avaldanud suurt pettumust. Küll pole tema aga ainus, kes ookeani tagant Euroopasse on tagasi kolinud.

Just Omskist tänavuseks hooajaks NHL-i siirdunud Anton Belov jätkab uuel aastal Peterburi SKA-s. Edmonton Oilersi värvides jäi venelase kontole 57 mänguga 7 punkti (1 värav). Uue klubiga tegi ta tervelt 4-aastase lepingu. SKA-s mängib ka venelaste ebajumal Ilja Kovaltšuk.



Kommentaarid