Flyers likvideeris paar iluviga

Philadelphia Flyers võib üldjoones oma hooajaga rahul olla. Playoffidest kukuti küll juba avaringis välja, kuid New York Rangers suruti seitsme mängu peale ja fantastiliselt suudeti kosuda ülimalt kehvast hooaja algusest. Sellest hoolimata on aga klubi teinud juhtkonnas paar muudatust. Senine peamänedžer Paul Holmgren liikus "ülakorrusele", võttes üle presidendi koha ning tema ameti võtab omakorda üle senine abiline Ron Hextall. Muutused peaksid lõpuks viima selleni, et Stanley karikas naaseb Philadelphiasse.

(foto: The Associated Press)
Hextall oli abilise rollis, siis kui LA Kings 2012. aastal võidutses. Teda hinnatakse väga kõrgelt ja kiitusega pole kitsi ka Flyersi omanik Ed Snider, kes ütles muudatusi tutvustaval pressikonverentsil: "Ron on juhtimise poole pealt üks liiga noori tähti."

Mai alguses 50-aastaseks saanud Hextall kandis Flyersi värve ka väravavahina. Lisaks Flyersile esindas ta New York Islandersit ja Quebec Nordiques'i 608. põhihooaja mängus, millest võitis 296. Oma debüüthooajal 1986/87 valiti ta liiga parimaks uustulnukaks ja playoffide MVP-iks olgugi, et Flyers jäi karikafinaalis Edmonton Oilersile alla. Järgmisel hooajal sai temast esimene väravavaht, kes vastaste tühja võrku sihtides värava kirja sai. Tema käes on mitmed Flyersi klubi rekordid:

  • Enim mänge väravavahi poolt 489
  • Enim võite 240
  • Enim playoffide võite 45
  • Enim punkte väravavahina 28
  • Enim karistusminuteid väravavahina 476
"Olen ääretult uhke võimaluse üle Philadelphia Flyersit juhtida," rääkis Haxtall ise pressikonverentsil, kus mainis ka, et tegu on tema unistuste tööga.

Holmgren märkis, et temal puudub edaspidi juhtimisotsustes igasugune sõnaõigus. Küll võib aga eeldata, et Haxtall kasutab siiski vanema kolleegi nõuandeid oma otsuste vastu võtmisel. "Loodan Pauliga teha tihedat koostööd meie lõppeesmärgi nimel, milleks on Stanley karika võit," tunnistas Haxtall.

Samuti mängijana Flyersit esindanud Holmgren töötas klubi peamänedžerina alates 2006. aasta lõpust.

Kommentaarid