Eestis sündinud Leo Komarov naaseb NHL-i?

Narvas, venelastest vanemate perre sündinud Leo Komarovist sai eelmisel hooajal esimene Eestis sündinud hokimees, kes NHL-is jääle pääsenud. Toronto Maple Leafsi särgis tegi ta kaasa 42 kohtumist, mille jooksul kogus 9 punkti (4 väravat) ja 18 karistusminutit. Tänavuse hooaja veetis Soome koondist esindav ründaja KHL-is Moskva Dinamo rivistuses. Aasta pikkune leping on aga nüüdseks läbi ja väidetavalt soovib Komarov ookeani taha naasta.

(foto: Getty Images)
Esimesed märgid sellest tulid juba veebruaris, olümpiamängude ajal. Komarovi agent Mark Gandler ütles toona: "Meil oli alati plaanis pärast hooaja lõppu Leafsiga rääkida. Läksime sõpradena lahku ja kindlasti istume suvel taas laua taha."

Komarov soovis tänavuse hooaja Euroopas veeta, et kindlustada koht Soome olümpiakoondises. See tal ka õnnestus. Dinamo rivistuses mängis ta selgelt olulisemat rolli, kui ta seda oleks teinud Leafsi või mõne muu NHL-i meeskonna rivistuses. Loomulikult oli oma osa ka pakutaval palganumbril. Väidetavalt teenis ta KHL-is mängides ligi kaks korda rohkem, kui Leafsi poolt pakutud 1.2 miljonit dollarit ehk umbes 875 000 eurot. 52 põhihooaja mänguga sai ta kirja 34 punkti (12 väravat).

Väidetavalt on Komarovi vastu suur huvi. "Meile peaksid lähenema mitmed meeskonnad," on Gandler öelnud. Kuna Komarovi mängijaõigused on aga endiselt Leafsi valduses, siis on ka klubil võimalik mängijaga esmajärjekorras lepingukõnelustesse astuda. Alates 1. juulist saab Komarovist vabaagent ja siis võivad talle läheneda ka teised klubid.

Komarov lahkus Eestis viieaastaselt, kui tema isa siirdus Soome mängima. Oma Eesti juuri ta aga ära unustanud ei ole. Olles 2011. aastal Soome koondisega tulnud maailmameistriks, käis ta Maarjamaal näitamas MM-karikat ja eelmisel aastal osales ta spetsiaalselt noortele Toronto eestlastele mõeldud hokilaagris.

Kommentaarid