Blackhawks haaras 2-0 edu

Minnesota Wild peab järgmisesse ringi edenemiseks kordama avaringi saavutust. Pärast kahte Chicago Blackhawksi vastu peetud kohtumist vaatab võidute arvu kohal Wildile vastu baranka ehk 0. Colorado Avalache'i vastu õnnestus ennast kodumängudega innustada ja nüüd tuleb sama teha. Blackhawks aga on tunduvalt kõvem vastane kui Patrick Roy meeskond, seega tuleb Wildil ennast kõvasti ületada. Hea alus sellele oleks see, kui meeskond saaks Darcy Kümperi väravasuule tagasi.

(foto: Nam Y. Huh/AP Photo)
Ilja Brõzgalovil oli sarnaselt esimesele kohtumisele taas üsna kerge tööpäev, kui silmitsi tuli seista vaid 21 vastaste pealeviskega, kuid venelane lasi neist enda selja taha kolm tükki. Blackhawks vormistas 4-1 võidu tühja võrku toimetatud väravaga. Peatreeneri Joel Quenneville'i jaoks tähendab see nii playoffide kui ka põhihooaja peale karjääri 800. võitu

Bryan Bickell, mees kes karuna põhihooajal magab, kuid ärkab playoffide aegu taas üles, säras Blackhawksi poolelt kolme punktiga  Sellega on tal nüüd tänavu kaheksa kohtumisega koos kaheksa punkti. Kui lisada ka tulemused eelmisest hooajast, siis saame numbriteks impressiivsed 25 punkti 31. mängus. "Praegune on väga oluline aeg ja nii mina kui ka kogu meeskond peab oma taset tõstma," kommenteeris Bickell oma playoffide edu. Põhihooajal kogus ta tänavu vaid 15 punkti.

Kolm punkti - kõik söödud - sai kirja ka Marian Hossa ning kahe tabamusega hiilgas Brandon Saad. "Alati soovid meeskonda aidata, luua võimalusi ja teha väravaid, see on hea tunne," märkis mullu playoffide jooksul vaid ühe tabamuse kirja saanud ründaja.

Wild pommitas Corey Crawfordi väravale vaid 19 viset. "Me ei mänginud absoluutselt võidu vääriliselt ja see pahandab meid rohkem kui fakt, et oleme nüüd mängudega 0-2 taga," ütles Zach Parise, kes sai koos kaitsjate Ryan Suteri ja Jared Spurgeoniga endale efektiivsusreitinguks -3.

Meeskonna peatreener oli veidi rõõmsamas tujus. "Meil ei jäänud palju puudu, oleme võimelised kindlasti paremini esinema, kuid hea tulemus oli käega katsutav," märkis Mike Yeo.

Üks viis proovida seeriat enda poolele kalluda võiks olla see, et meeskond saab oma enamuses mängimise korda. Esimestes kohtumistes on nelja juures jäädud nulli peale. Mullu lõpetati seeria Blackhawksi vastu nulliga tervelt 17-st üritusest.

Teiseks võiks Wild üritada leida paremaid pealeviske võimalusi. Crawford seisis silmitsi vaid 19-ga, kuid tervelt 25 blokeeriti Blackhawksi väljakumängijate poolt.


Seeria jätkub Minnesotas meie aja järgi ööl vastu kolmapäeva.

Kommentaarid