Penguins jõudis edasipääsust ühe sammu kaugusele

New York Rangersil õnnestus pärast kahte nullimängu taaskord Pittsburgh Penguinsi väravavaht Marc-Andre Fluery üle mängida, kuid võiduks sellest ei piisanud. Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin tüürisid oma meeskonna 4-2 võiduni. Mõlemad superstaarid said kirja kaks punkti olgugi, et võime taas kõik koos hakata lugema Crosby väravapõua pikkust. Rangers näib raskest mängukalendrist olevat surmväsinud. Fleury väravale suudeti teha 15 viset.

(foto: Getty Images)
Väikest väravale visete arvu ei saa seletada ka blokeeritud üritustega. Penguinsi väljakumängijad võtsid enda peale vaid 13 viset. Fleury tõrjus seerias 66 väravale viset järjest enne kui Carl Hagelin suutis teise kolmandiku alguses ühe tema selja taha sokutada. Seis oli siis veel Rangersi jaoks ilus - 1-1.

Kolmandiku lõpus sai aga Malkin vastase kukutamise eest karistuse ja kui iga teise jaoks võiks enamuses mängimist pidada õnnistuseks, siis Rangersi puhul see nii ei ole. See arvuline ülekaal tähendas Rangersi jaoks 36. järjestikust korda, mil enamuses mängides ei ole suudetud väravat kirja saada. Et asi veel neruväärsem oleks, siis lasti hoopis Penguinsil skoorida! Tabamuse autoriks Brandon Sutter. "See värav andis meile tohutult hoogu juurde ja see, kuidas viimasel kolmandikul mängisime, oli ka selle tõestuseks," märkis Crosby. Viimase 20 minuti ajal oli raske aru saada kumb on kaotusseisus ja kumb juhib, Penguins võitis väravale visete arvestuses 9-4.

Rangersi arvulises enamuses mängimise efektiivsus on playoffides nüüd närused 6.8%. 44-st olukorrast on ära kasutatud vaid kolm. Ehk kui mingi ime abil teeks Rangers järgmisest viiest olukorrast perfektse töö, siis jääks efektiivuseks ikka nutused 16.3%. Masendav!

Rick Nash on playoffides 45 näol saanud kirja enim väravale viskeid, aga tabamusi pole endiselt mitte ühtegi. "Rick üritab kogu väest, tal oli paar head võimalust, kuid ilmselgelt on surve teda hetkel rõhumas," märkis oma ründaja püsiva ebaõnnestumise kohta Rangersi peatreener Alain Vigneault, kes jäi kiruma ka oma meeste hooletut litriga ümber käimist. Rangers kinkis tervelt 25. olukorras litri ära, Penguins tegi seda vaid üheksal korral.

Mäekõrgune oli ka lahtivisete ülekaal. Penguins võitis selle lahingu 31-18 ja nagu lõpptulemus näitab, siis väikeste lahingu võitmistega tuli lõpuks ka triumf mängus. Rangers võib jääda lootma, et Fluery kaotas taas veidi enesekindlust selle pehme värava peale, mis tegi skooriks 2-3. Muud võimalust, mis edasipääsu lootusi elus hoiaks, on hetkel raske näha.


Penguinsil on juba järgmises kohtumises võimalus seeria lõpetada. See matš peetakse meie aja järgi ööl vastu laupäeva Pittsburghis.

Kommentaarid