Kuningad nautisid pardipraadi

Anaheim Ducksi ja Los Angeles Kingsi vaheline seitsmes matš pidi mõlema poole fännidele pakkuma unustamatu elamuse. Pinget oli tohutult õhus ja seda nii väljakul kui ka selle kõrval, kui meenutada veel ühte fännide vahelist intsidenti. Kogu ootusärevus sai aga väga ootamatu lõpu. Ducks seisis pool mängu hirmunult nagu autotulesid vahtiv hirv ja siis kui lõpuks midagi tegema hakati, oli rong juba ammu läinud. Kings võitis otsustava matši 6-2 ja läheb läänekonverentsi finaalis kokku Chicago Blackhawksiga.

(foto: Jeff Gross/Getty Images)
2012. aasta karikavõitja tegi üsna kiirelt sotid selgeks. Juba 15. minutiks oli seis 3-0. Ducks oli kolmandiku teises pooles mängu tagasi ronimas, kui õnnestusid mitmed võimsad jõuvõtted ja Corey Perry sai kasutada ka karistusviske võimalust, kuid 3-0 värav torkas õhupalli tühjaks. Oli selge, et Kingsi häälestus oli palju parem. Väravale visked jäid pärast esimest 20 minutit Kingsi kasuks 16-6.

"Esimesel kolmandikul mängisid nagu mehed poisikeste vastu", märkis Ducksi peatreener Bruce Boudreau. "Nad olid suuremad, jõulisemad ja sihikindlamad. Me tegutsesima täpselt oma algse plaani vastaselt."

Lõpuks jäi Kings pealevisete arvestuses ette 30-27. 12-ga neist seisis Ducksi poolelt silmitsi Jonas Hiller, kes lasti läbipõlenud nooruki John Gibsoni asemel puuri teise kolmandiku lõpus.

Kings võitis tänavu juba kuuenda ellujäämismängu. Aga mis viga seda teha, kui satsis on sellised mehed nagu Justin Williams, Jeff Carter ja Mike Richards? See kolmik on nüüd kokku võitnud 16 7. mängu ja pole kaotanud mitte ühtegi! Williams on härra 7. mäng isiklikult. Kuus korda on ta oma karjääri jooksul pidanud nendes kohtumistes kaasa tegema ja tal on pärast Ducksi vastu lammutamist kirjas kuus väravat ja ka kuus söötu. "Olen uhke oma numbrite üle, aga kõige uhkem selle üle, et olen kõik kohtumised võitnud," kommenteeris härra 7. mäng ise.

"Mängime oma parimat hokit siis kui oleme vastu seina surutud. Usun, et keegi ei arvanud, et sellest tuleb suureskooriline mäng, aga saime Justini väravast hoo sisse," märkis Anze Kopitar, kes oli üks viiest Kingsi mehest, kes said kokku kaks punkti. Kokku on tal punkte tänavustes playoffides nüüd 19 ja vahe teistega on märgatav. Nelja punkti kaugusel on Ducksi Ryan Getzlaf ja meeskonnakaaslane Marian Gaborik, kes viskas läinud ööl oma playoffide üheksanda tabamuse. Tema troonib selle tabeli tipus.

Ajalooliselt on 7. mängus olnud koduseinad suureks faktoriks, kuid tänavu on lood hoopis vastupidi. Minnesota Wild, New York Rangers, Montreal Canadiens ja Kings ise, seejuures kaks korda, on külalistena endale edasipääsu kindlustanud.


Ducksi väljakukkumine tähendab ka seda, et läinud öine mäng jäi Soome legendi Teemu Selänne jaoks tema karjääri viimaseks. Talle jäi kirja 1581 põhihooaja ja playoffide mängu ning 1519 punkti (728 väravat). Mõistagi saadeti "Finnish Flash" uhkelt ära.


Kui vahepeal liikusid jutud, et Selänne võib edasi siirduda KHL-i, siis nüüd märkis ta, et ei taha eriti California päikese alt ära kolida ja loodab sealsele hoki arengule kaasa aidata.

Kings alustab oma seeriat Blackhawksiga homme meie aja järgi kell 22.

Kommentaarid