Kes on Callahan - St. Louis tehingu võitja? Vol. 2

New York Rangersi edenemist idakonverentsi finaali ei tervitanud juubeldades vaid "Suure Õuna" klubi fännid. Kergelt rahulolevad olid ka Tampa Bay Lightningu toetajad. Osalt seetõttu, et hooaja keskel klubist lahkunud kapten Martin St. Louis omab kindlasti veel paljude fännide südames päikesepoolset tuba. Teisalt selle pärast, et kui St. Louis Ryan Callahani vastu vahetati, kaasati tehingusse mitmed draftivalikuid. Üks neist sõltus sellest kui edukas on Rangers playoffides.

(foto: Getty Images)
Koos Callahaniga sai Lightning Rangersilt 2015. aasta drafti 1. ringi valiku ja tänavuse drafti 2. ringi valiku. Küll oli aga selle viimase puhul küljes see nõks, et see muutub 1. ringi valikuks kui Rangers jõuab ida finaali, mis nüüd ka juhtunud on.

See valikutega sahkerdamine võib veel jätkuda. Nimelt juhul kui suvel vabaagendiks saav Callahan pikendab Lightinguga lepingut, siis saab Rangers Tampalt oma järgmise aasta 7. ringi valiku vastu 2. ringi oma.

Kas Callahan Lightninguga uue lepingu teeb on muidugi küsimärgi all. Klubi poolt on selge huvi olemas. Peatreener Jon Cooper ütles pärast playoffe: "Seniks, kuni mina meeskonda juhendan tahan ma Callahani pingile istuma."

Väidetavalt oli mees ka ise eluga Tampas rahul. "Talle avaldas kõik muljet, alates klubist, lõpetades linna ja fännidega, kõik oli positiivne," ütles sel nädalal Callahani agent Steven Bartlett.

Selge on aga see, et Callahan peab oma suure palganumbri nõudmistest loobuma. Seetõttu ei saanud ta Rangersiga hooaja jooksul kaubale ja ka Lightning ei taha väga palju kulutada. Väidetavalt soovis Callahan Rangerilt kuueaastast lepingut palgaga 36-39 miljonit dollarit. Olles Lightningus edukalt mänginud võib arvata, et ta ei ole sellest loobunud. Samas on Lightningul tema suhtes see eelis, et Floridas ei pea tasuma osariigi tulumaksu ja Callahan võiks seega leppida väiksema palgaga.

Olles pärit Rochesterist, mis asub Buffalo külje all, liiguvad ka jutud, et Callahan võib siirduda Sabresisse. Samuti ei välista miski seda, et suvel saab ta siiski Rangersiga kaubale. See jätaks Lightningu üsna pika ninaga. "Kaptenite tehingust" oldaks siis väljutud vaid hulga draftivalikutega ja vastupidiselt varasemale arvamusele, on nüüd kaalukauss vajumas Rangersi poole. St. Louis on playoffides toonud kaheksa punkti ja tüürinud Rangersi ida finaali, samas kui Lightning saadeti juba tükkaega tagasi pakkima.

Kommentaarid