Sahinad: Phaneuf ja Spezza tehakse kaubaks

Suve lähenedes on ka kuulujuttude veski hoogu hakanud koguma. Olles peatreeneri Randy Carlyle'iga lepingut pikendanud, on väidetavalt Toronto Maple Leafs aktiivselt otsimas mitmetele mängijatele kosilasi. Nende sekka on sattunud ka kapteni Dion Phaneufi nimi. Samuti usutakse, et uut hooaega alustab teises klubis ka Ottawa Senatorsi kapten Jason Spezza. Mõlemad idakonverentsis asuvad klubid soovivad mehed läände parseldada ja kosilastest puudust ei tohiks olla.

(foto: Chris Young/Canadian Press)
Phaneufi nimi on kuulujuttudesse sattunud olenemata sellest, et ta sõlmis Leafiga detsembris uue 7-aastase lepingu. Põhihooaja lõpetas ta 80-st kohtumisest 31 punktiga (8 väravat). 29-aastasena on tal käes karjääri tippaastad ja kahtlemata oleks tema näol tegu iga meeskonna jaoks tõsise täiendusega. Võimalik, et alanud üleminekujutud on tingitud ka sellest, et mees ise on andnud aimu soovist klubist lahkuda. Kes see ikka tahaks oma parimaid aastaid Torontos ära raisata?

Olles kogu karjääri Senatorsis veetnud on Spezzal selja taga esimene hooaeg meeskonna kaptenina. Ta naases sel aastal seljavigastusest, mis jättis ta mullu vaid viie põhihooaja mängu peale. Playoffide teises ringis ta veel naases, kuid oli selgelt vanast tasemest kaugel. Üsna kahvatu oli ta, arvestades oma varasemaid standardeid, ka tänavu. 66 punkti 75 mänguga pole küll midagi, mille pärast Ottawas silmad maas ringi käia, kuid eelnevatel aastatel on olnud mehega, kes liikunud vähemalt punkt mängus tempoga. Hooajast 2005/06 näiteks kirjas fantastilised 90 punkti 68 mängust.

Kuna Senatorsil oli ebaõnnestunud hooaeg, siis seostati 30-aastast ründajat mitmete klubidega ka üleminekute tähtaja jooksul. Veidi pärast seda esines üsna kummalise sõnavõtuga Senatorsi omanik Eugene Meinyk, kes ütles, et Spezza on väga hästi kursis profisportlase eluga ehk ta teab, et klubivahetus võib sündida üle öö. Võimalik, et see läks hinge ka mängumehele endale, kes andis põhihooaja lõpus märku, et on valmis klubist lahkuma.

Senatorsile võib omakorda imponeerida see, et kaptenist loobumisega saadakse vabaks suur hulk palgaraha ja tema selja tagant on tegelikult ka asjalik asendus juba võtta. Hetkel Kanada koondise rivistuses MM-il mängiv Kyle Turris on arenenud üle ootuste hästi ning näib, vähemalt klubi juhtide hinnangul, olevat võimeline juba tuleval hooajal tõusma meeskonna esitsentriks.

Spezzal on lepingust järgi veel vaid üks aasta ehk siis tema näol võiks olla tegu "rendimängijaga", keda saaksid karikanõudlejad kasutada juba põhihooaja jooksul, mitte vaid playoffides.

Kommentaarid