Ellujäämislahingu võitis Canadiens

Läinud ööl sai selgeks esimene konverentsi finaali koosseis - idas selgitavad Stanley karikafinalistid välja New York Rangers ja Montreal Canadiens. Viimane kindlustas oma koha Bostonis Bruinsi vastu võidetud 7. mänguga. Canadiens on nüüd pärast oma viimast karikavõitnu aastal 1993 alles teist korda jõudnud playoffide 3. ringi. Konverentsi poolfinaalis lükati auti meeskond, kes oli põhihooaja parim. Selgelt on ainest unistamiseks ja vägagi võimalik, et need unistused muutuvad ka reaalsuseks.

(foto: Elise Amendola/AP)
Bruins oli järjekordselt raskustes Carey Price'i üle mängimisega. See õnnestus vaid korra ning sedagi tänu arvulisele ülekaalule. Ometi oldi selgelt aktiivsemad, eriti viimasel kolmandikul, ja pealevisetega jäädi vastaseid edestama 30-18. Tukka Rask pidi aga oma väravast korjama välja kolm tükki. Eriti õnnetu oli viimane tabamus, mis sündis kolm minutit enne lõppu kui Bruinsil veel võimalus oli. Tabamuse sai enda nimele Danny Briere, aga selle suunas oma võrku kogu kohtumise jooksul ülimalt ebakindlalt tegutsenud Zdeno Chara.

"Ma kasvasin üles Bostonit vihates, seega on see võit väga eriline," märkis Briere, kes sai kirja ka ühe söödupunkti ja kes oli osaline Philadelphia Flyersi 2010. aasta imelises 0-3 come-back'is, kus otsustav võit tuli samuti Bostonis.

Meeskondade vahel on selgelt palju hõõrdumist. Pärast kohtumist süüdistas avavärava teinud Dale Weise Milan Lucicit lugupidamatuses. Tegu on vaenuga, millel on juba väga pikad jalad.

"Olin tüdinud, et meist pole lugu peetud, ega hinnatud meie saavutusi. Oleme hea meeskond ja usun, et teenisime nüüd kõvasti austust," ütles P.K. Subban, keda õnnestus Bruinsil viimasest neljast mängust kolmes nulli peal hoida, kuid töö tegid oskuslikult ära teised mehed.

Lisaks TD Gardenile oli puupüsti täis ka Montreali Bell Centre, kus fännidele korraldati mängu ühisvaatamine. Kuuldatavasti jäid endises olümpialinnas kõik aknad sel korral terveks ja ei rüüstatud ka politseiautosid olgugi, et saavutus on võimas. "Me alistasime liiga parima meeskonna. Olles mängudega 2-3 taga näitasime kõvasti iseloomu ja kirge," ütles Canadiensi peatreener Michel Therrien.

Bruins oli pärast põhihooaega suurim favoriit karikavõidule, eriti kuna idas on konkurents hõre, kuid playoffides ei maksa see midagi nagu ütles ka Rask. "Meil on suurepärane meeskond, aga põhihooaja võitmine ei näita mitte midagi. Mängisime esimese seeria üsna hästi, aga selles seerias ei suutnud teha järgmist sammu ja oma mängu parandada."

Canadiensit on karika suunas tüürimas väravavaht Carey Price, kelle selja taha sai Bruins oma neljas kaotusmängus vaid kolm litrit. "Kui mängida nii nagu tema seda tegi, siis annab see kogu meeskonnale enesekindlust juurde ja see on üks nende edu alustest," tunnistas Bruinsi boss Claude Julien.


Jääme ootama põnevat väravavahtide duelli Henrik Lundqvist vs Carey Price. Esimene kohtumine on kavas laupäeval.

Kommentaarid