Subban pani taas peo püsti

Montreal Canadiensi kaitsja P.K. Subban ei lase ennast üldse häirida vastasfännide mõnitustest, vaid nähtavasti saab sellest hoopis inspiratsiooni. Olles Boston Bruinsi vastu peetud esimeses kohtumises suureks kangelaseks tõusnud, oli 24-aastane kanadalane oma meeskonna võtmefiguuriks ka kolmandas mängus. Tema ja väravavaht Carey Price'i toel sai Canadiens kodus 4-2 võidu ja on nüüd seeriat juhtimas 2-1. Bruinsi jalgealune kisub tuliseks, eksimisruumi on jäänud väheks.

(foto: Allen McKinnis/Postmedia News)
Subban tegi avakolmaniku keskel eeltöö Canadiensi esimesele väravale ning sai enne vaheaega ka ise käe valgeks. Sellega on tal nüüd kirjas kaks punkti kõigist Bruinsi vastu peetud matšidest. Seitsmest playoff-kohtumisest on ta kogunud 9 silma. "Olen lihtsalt kasusaaja kaaslaste tugevast mängust ja see algab väravasuult ning treenerite seast," jäi Subban pärast järjekordset supermängu tagasihoidlikuks.

Tõsi see ka on, et Canadiens poleks hetkel mitte kusagil, kui väravavaht Carey Price ei teeks eluhooaega. Läinud ööl peatas ta 26 vastaste üritust. Subbanist sai aga alles kolmas kaitsemängija, kes klubi ajaloos teinud playoffides kolm järjestikust mitmepunktilist mängu. "On lõbus mängida meeskonnas, kus sa tead, et kaaslased toetavad sind," jagas Subban veelgi kiitust oma meeskonnakaaslastele.

Tuukka Rask peatas vastaspuuris 22 väravale viset. Soomlane jäi kiruma meeskonna eksimusi, öeldes: "Me ei mänginud kehvasti, aga tegime rumalaid vigu, mille nahka mäng läks."

Canadiens juhtis kolmandat kohtumist järjest 3-1 ja kui teises matšis anti see eduseis käest, siis läinud ööl sellist kartust ei tekkinud. "Olime eelmisest kohtumisest õppinud ja ei läinud paanikasse," kommenteeris Lars Eller, kes samuti kahepunktilise õhtu tegi.

"Esimene kolmandik oli meie poolt kohutav ja see läks meile rohkelt maksma, oleme suutelised palju paremaks," kommenteeris Jerome Iginla.

Üsnagi füüsilises mängus, kus ka Iginla üks hetk nii kõvasti boordi sõideti, et kiiver peast ära lendas, jagati üllatuslikult mõlemale vaid üks kaheminutiline karistus.


Lahing jätkub meie aja järgi ööl vastu reedet.

Kommentaarid