Michael Del Zotto ja Ryan Callahan - kaks õnnetut meest

Elu NHL-is ja üldse USA profiliigades võib mängijate jaoks olla väga karm. Oma saatuse suhtes ei omata mitte mingisugust sõnaõigust, kui just pole õnnestunud lepingusse kaasata üleminekutele kehtivat ei-sõna õigust. See privileeg on aga vaid tähtmängijatel. Enamus võivad minna magama ühe klubi rivistuses ja ärgata üles teise meeskonna mängumehena. Kaks nendest mängijatest olid tänavu Michael Del Zotto ja Ryan Callahan. Mõlemad lahkusid hooaja keskel Stanley karikafinaali jõudnud New York Rangersist.

(foto: Scott Levy/Getty Images)
Callahani vastu sai Rangers Tampa Bay Lightningust Martin St. Louis, kes on klubi teekonnal finaali mänginud väga tähtsat rolli. Tehing läks Rangersi jaoks otse kümnesse. Callahani jaoks aga mitte nii väga. 29-aastane ründaja leidis ennast põhihooajal healt positsioonilt, sest Lightning omas idakonverentsis võrreldes tema endise klubiga paremat positsiooni, kuid playoffides pöörati see pea peale.

Lightning kukkus juba avaringis Montreal Canadiensi vastu mängudega 0-4 välja. Kaptenina Rangersi A ja O olnud Callahan sai väga varakult jääda suvepuhkusele, samas kui tema endised meeskonnakaaslased on juba korralikult habetunud. Väga valusal kombel ei kuulunud Callahan tänu veninud lepingukõnelustele enam Rangersi plaanidesse just siis kui klubil õnnestus pärast mitmeid üritusi ennast viimaks finaali murda.

Sarnaselt Callahanile samuti kuni selle hooaja keskpaigani kogu senise karjääri Rangersi värve esindanud Del Zotto leidis ennast Nashville Predatorsist. Rangers hankis tema vastu kantrimuusika pealinnast Kevin Kleini näol endale kogenuma kaitsja. Plaan töötas varasemalt neli karikavõitu saanud klubi jaoks taas ideaalselt olgugi, et Kleini on playoffides kasutatud keskmiselt vaid 13 minutit mängus.

Del Zotto kukkus potentsiaalse karikavõitja rivistusest piltlikult öeldes pärapõrgusse, kus pärast Barry Trotzi lahkumist ootab ees uus algus, koos kõigi selle valude ja vaevadega. 23-aastane kaitsja on ka oma pettumust selle sündmustekäigu suhtes avaldanud.

"On raske näha endisi meeskonnakaaslasi seal, kuhu nad jõudnud on. Mul on nende üle hea meel ja mul on Rangersis palju sõpru, aga sooviksin ise samuti olla seal," ütles Del Zotto eile Rangersi kvalifitseerumist kommenteerides.

Mõnedel meestel on aga võrreldes Callahani ja Del Zottoga palju rohkem õnne. Rangersi Dan Carcillo mängib viimase viie hooaja jooksul karikafinaalis kolmandat korda! Ta kuulus Philadelphia Flyersi koosseisu 2010. aasta karikafinaalis, kui sellele eelnenud hooaja keskpaigas oli ta hangitud Phoenix Coyotesist. Mullu kuulus ta Chicago Blackhawksi rivistusse ja sai oma nime ka karika peale kirja. Rangersisse saabus ta tänavu jaanuaris Los Angeles Kingsist.

Kommentaarid