Blackhawksi rünnak võttis vaba päeva

Seni playoffides kõigis kohtumistes vähemalt kaks väravat kirja saanud Chicago Blackhawks jäi läinud ööl Minnesota Wildi vastu nulli peale. Eelnevas kahes kohtumises oli Wildi kostitatud üheksa väravaga ja vastaste puurivaht Ilja Brõzgalov oli 42-st üritusest tõrjunud vaid 35. Sel korral piisas aga 19-st tõrjest, et venelane saaks üle kaheksa aasta playoffides taas kirja nullimängu. Kuus võitu järjest kogunud Blackhawks toodi pilve piiri pealt maa peale tagasi.

(foto: Hannah Foslien/Getty Images)
Tegu oli võrdse kohtumisega - väravale visked jäid lõpuks Blackhawksi kasuks 19-18 - ja viimasele kolmandikule mindi veel vastu ilma väravateta, aga Wild sai viimase 20 minuti jooksul kirja neli tabamust. Seda vaid kaheksa väravale viske juures, Blackhawks sai neid viimasel kolmandikul kirja neli.

"Meie põhimängijad tõid võidu koju," ütles Wildi peatreener Mike Yeo. Värava bonanza ajal kogusid kaks silma nii Mikael Granlund, Zach Parise kui ka Jason Pominville. "Me teame, et kui mängime oma võimete kohaselt, siis suudame alistada ükskõik kelle, eriti koduväljakul," märkis mängu parimaks valitud Granlund.

"Nad said kohe avakolmandiku alguses värava kirja, mis lükkas neile hoo sisse, mis hakkas aina kasvama," tunnistas Blackhawksi kaitsja Duncan Keith. Seejuures mängis üks Blackhawksi kaitsjatest Niklas Hjalmarsson seisus, kus ta ei saanud rääkida. Rootslane sai teises kohtumises litriga kõri pihta.

Blackhawksil oli selgelt kumm tühi, mida märkis ka Jonathan Toews. "Peame selgelt paremini mängima ja reedel peetavas neljandas kohtumises üritame seda ka teha," ütles Blackhawksi kapten, kes jäi alles teist korda tänavustes playoffides punktideta.


Wild suutis ennast eelmises ringis tänu kodumängudele päästa. Ega ometi taas?

Kommentaarid