Canucks mängis Montrealis suure edu maha

Hooaja alguses tänu tugevale kaitsemängule nii mõnegi vastase elu keeruliseks teinud Vancouver Canucks ei oska viimasel ajal enam kuidagi litrit enda võrgust väljas hoida. Läinud ööl mängiti Montrealis maha 3-0 eduseis, mis jätab meeskonnale viimase seitsme mängu peale vaid ühe võidu. Seejuures on halva seeria jooksul kõigis kohtumistes vähemalt kolm tükki lastud.

(foto: Reuters)
Canucks sai Bell Centre'is endale kena edumaa juba avakolmandikuga. Kunagine drafti 9. ringi valik Adam Cracknell, kellel oli enne tänavust hooaega kirjas vaid kuus väravat, jõudis aasta kolmanda tabamuseni ning ülekaalust oli täpne Jared McCann. Canucksi mullune avaringi valik on skoorinud juba kuus tükki.

Kui Daniel Sedin teise kolmandiku alguses samuti ülekaalust litri Mike Condoni selja taha toimetas, siis näis, et Canadiensile on teist kohtumist järjest tulemas suur saun, aga läks palju paremini. Välditi sauna ja suurepärase tagasitulekuga isegi võideti kohtumine.

Kustutustöö algas teise kolmandiku keskel, mil Lars Eller vähemusest kodumeeskonna esimese tegi. Vaid paar minutit hiljem järgnes Max Pacioretty hooaja üheksas tabamus ning asi oli juba mängu moodi.

"Eelistaksime olla 3-0 eduseisus, aga see oli esimene kord sel hooajal, mil sellisest kaotusseisust end päästsime, seega on see rahulolu pakkuv. See kasvatab enesekindlust," rääkis Eller pärast mängu.

Külalised said lekkimisele veel korra punni ette, aga pääsemine näis ebatõenäolisena. Canadiensilt tuli viimase kahe perioodiga 23 väravale läinud peale viset (kokku 36) ning veidi rohkem kui kolm minutit enne normaalaja lõppu saadi ka viik kätte. Üliolulise tabamuse autoriks taas suvine käsi kullas või tagumik mullas täiendus Tomaš Fleichmann, kelle jaoks oli see karjääri 600. matš.

Lisaaeg sai kesta kolm minutit ja 25 sekundit. Canucks raiskas Condoni värava all suurepärase võimaluse ja nagu ikka selle formaadi juures, siis tuleb kohe vastu sama ohtlik moment. Fleichmann läks koos P.K. Subbani ja David Desharnais'ga kolm kahe vastu ning olukorra vormistamine ei valmistanud probleeme. 29-aastane Desharnais, kes pole karjääri jooksul kordagi ühe hooajaga saanud kirja rohkem kui 16 kolli, skooris oma tänavuse üheksanda.


Canucks on seni osalenud kuuel lisaajal ning need kõik on kaotatud. Henrik Sedin märkis pärast mängu, et tegu oli Canucksi hooaja parima võõrsilmänguga, kuid 3 vs 3 olukord vajab suuremat harjutamist.

Teised kohtumised

New York Islanders 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Kui lääneranniku ringreisidelt naasevad idakonverentsi satsid tavaliselt raskete jalgadega, siis Islandersil siin seda probleemi polnud. Liiguti 4-0 eduseisu enne, kui Martin Hanzal Jaroslav Halaki nullimängu ära rikkus. Sellele lisas veel Mikkel Bødker imelise soolokolli, aga tabamused tulid viimase viie minuti sees ja tolku neist polnud. 2+1'ga juhatas kodumeeskonna vägesid John Tavares. Kyle Okposo sai kirja kolm söötu.

Carolina Hurricanes 1 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Eelmise kohtumise viimasel kolmandikul pingile naelutatud Carl Hagelin elas Hurricanesi peal 1+2'ga viha välja. Ryan Getzlaf jõudis tühja väravasse tehtud tabamusega oma hooaja esimese kollini. Kodumeeskonna ainsaks rõõmuhetkeks jäi Noah Hanifini karjääri esimene värav. Tänavuse drafti 5. valik on 18 aasta ja 295 päeva vanuselt Hurricanesi ajaloo noorim skoorija.

Florida Panthers 1 - 0 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning domineeris kogu matši, jõudes lõpuks 39 väravale läinud pealeviskeni, aga justkui mõnitusena hammustasid pantrid taas viimasel minutil ja seda üliõnneliku väravaga, mille täpsemat autorit uuritakse arvatavasti siiamaani.

Ottawa Senators 3 - 4 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Senators mängis end viimasel kolmandikul kaheväravalisest kaotusseisust välja, kuid pidi siiski tänavu juba teist korda Red Wingsile kodus alla vanduma. Võidutabamus läks Tomaš Tatari nimele.

St. Louis Blues 3 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Avakolmandikul Jake Alleni väravale vaid kolm pealeviset teinud Jets rabeles välja 0-2 kaotusseisust, kuid kaotusteseeria venis siiski kuuemänguliseks. David Backesi poolt tuli võiduvärav juba teise kolmandiku viiendal minutil. Kapten skooris ka Bluesi teise ning abistas avavärava juures sööduga Vladimir Tarasenkot. Venelane jõudis hooaja 11. tabamuseni.

Kommentaarid