Reimer on ikkagi inimene, Bruinsile Torontost 4-3 võit

James Reimer läks läinud ööl Boston Bruinsi vastu, olles Toronto Maple Leafsi ajaloos väravavahina teinud parima 10-mängulise seeria. Nende kohtumiste käigus oli tema tõrjete efektiivsuseks 95.3%. Ent Bruinsi vastu jäid tõrjed alla 90% ja vastu tuli võtta 3-4 kaotus.

(foto: cbc.ca)
Mõnel teisel päeval oleks Reimer ehk kõik Bruinsi väravad ära hoidnud. Skoor avati viiendal minutil ja põhimõtteliselt kinkis 27-aastane puurivaht selle ise, kui läks ülekaalu ajal väravast välja litrit mängima, kuid puterdas olukorra ära. Eksimuse heastas ta Patrice Bergeroni vastu tehtud kena tõrjega, kuid Brad Marchand oli ka kohe jaol ja tegi pesapalli stiilis värava.

2-0 tuli avakolmandiku teises pooles. Reimer lasi Zac Rinaldol randmekaga teha hooaja esimeses värava. 25-aastase ründaja jaoks oli see üldse alles karjääri üheksandaks tabamuseks.

"Ilmselgelt oleksin tahtnud teravam olla. Tegin täna mõned vead, aga nii see käib. Igal õhtul ei saa perfektselt tegutseda," kommenteeris Reimer pärast mängu.

Leafs jäi avakolmandikul nulli peale, kuid asus teisel perioodil kõvasti Tuukka Raski terroriseerima. Seal tuli meeskonna 42-st üritusest 16 ning ka kolm väravat. Joffrey Lupul ja Leo Komarov skoorisid kolmandiku keskel minutilise vahega ning täpne oli ka Tyler Bozak. Tema tabamusele eelnes Marchandi õhtu teine.

Lõpuks liiguti ka 3-3 seisuga lisaajale. Seal sai Leafs perioodi lõpetada ülekaalus, aga Rask jäi siiski neljandat korda üle mängimata. Seejuures tegi soomlane veidi rohkem kui kümme sekundit enne lisaaja lõppu oivalise tõrje James van Riemsdyki vastu.

Kui Leafsil oli enne eilset kirjas kuus karistusvisete seeriat, siis Bruinsi jaoks oli see hooaja esimene. Seekord esimene vasikas aia taha ei läinud. Ainsana skooris David Krejci ja nii sai Claude Julieni meeskond paari päeva jooksul Leafsi vastu teise võidu.


Leafsil on tänu juba koos neli vähemalt 40 pealeviskega mängu. Mullu oli vaja selleks tervet hooaega.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Sabres valmistas lühikese aja jooksul teist korda Bluesile peavalu, aga selles vastasseisus on neile justkui needus peale pandud. Viimase 19 omavahelise matši jooksul läks Bluesile 17 võit. Võiduvärava autoriks mustkunstnik Robby Fabbri.


Florida Panthers 1 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Eelmises kohtumises New York Rangersi vastu kahe hilise väravaga endale lisaaja päästnud Panthers sai ka siin lõpus korralikult suruda, aga seekord siiski õnne polnud. Kingsi eelmises matšis väravasuult ära kangutatud Jonathan Quick tegi 33 tõrjet. Panthers kasutas kahte väravavahti kuna Al Montoya sai juba 9. minutil vigastada.

Winnipeg Jets 1 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Semjon Varlamov naases Avalanche'i postide vahele ning meeskond sai pärast väikest pausi taas võidurõõmu tunda. Kuigi selleks pidi välja tulema kaotusseisust. Ilus punkt seitsmemängulisele välisturneele, mis klubi ajaloo pikim.

Washington Capitals 1 - 0 Edmonton Oilers (tipphetked)

Hooaja esimesed 18 kohtumist nulli peal istunud kaitsja Dmitri Orlov skooris teist kohtumist järjest. Braden Holtby sai 33 tõrjega hooaja esimese puhta paberi. Justin Williams peaks äkki tihedamini enne mängu oma väravavahti masseerima.


Philadelphia Flyers 3 - 2 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Eelmises kahes matšis nulli peale jäänud Flyers sai väravad tänu erimeeskondadele. Claude Giroux skooris vähemusest ning Brayden Schenn ja Shane Gostisbehere ülekaalust. Keerulise nimega mees sepistas võiduvärava, kui lisaajast oli kulunud vaid 24 sekundit.

New York Rangers 3 - 0 Nashville Predators (tipphetked)

Predators jäi kolmandat matši järjest nulli peale ning jõudis klubi rekordini. Põud on kestnud 213 minutit ja 47 sekundit. Selle käigus pole skooritud 103 pealeviskega! Rangers sai siin kolm tükki 19 üritusega. Henrik Lundqvist teenis 31 tõrjega hooaja teise nullimängu.

Kommentaarid