Kane jõudis rekordilise punktiseeriani, kuid Blackhawksi võiduseeria katkes

Patrick Kane on tänasest NHL-i ajaloos pikima punktiseeria kokku pannud ameeriklane. Kohtumises Los Angeles Kingsiga jäi tema nimele 1+1. Blackhawks pääses võõrsil 2-0 juhtima, kuid välismängude võiduseeriat kolme peale ei õnnestunud siiski venitada.

(foto: losangeles.cbslocal.com)
Kane avas skoori avakolmandiku keskel, mil külalised realiseerisid edukalt ülekaalu olukorra. Tema 14-st väravast on hetkel parem vaid Jamie Benni 18. Küll jääb aga Dallas Starsi kapten Kane'ile punktitabelis alla. Teisel kolmandikul Niklas Hjalmarssoni värava juures tulnud sööt andis Kane'ile hooaja 37. punkti.

19-mänguline punktiseeria on Blackhawksi ajaloos pikkuselt teine. Kane jõudis David Savardiga ühe pulga peale. Rekordiks on 21. Sellega sai hooajal 1971/72 hakkama Bobby Hull.

Ent lootused saavutust võiduga tähistada kustusid viimasel kolmandikul. Seal tegi Jeff Carter esimese minuti sees vahe minimaalseks ning hiljem võrdustas seisu Marian Gaborik. Slovakist ründaja oli ka kuldse tabamuse autor, kui ta lisaaja kahe minutiga ära lõpetas.

Jonathan Quick pidi võiduks tegema vaid 20 tõrjet. Scott Darling lõpetas 33 tõrjega.


Kahe kõva kivi vaheline viimane põhiturniiri matš on kavas 14. märtsil.

Teised kohtumised

New York Rangers 0 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Viimati 14. novembril punkti kirja saanud Wayne Simmonds murdis 2+1'ga põua ning Flyers teenis alates 2011. aastast põhiturniiril Madison Square Gardenist esimese võidu. Steve Mason võttis hooaja esimese puhta paberi 24 tõrjega. Vaatamata senisele kehvale minekule on Flyersil kirjas neli nullimängu, mis liiga parim näitaja. Rangersi puuri valvanud Antti Raanta sai oma karjääri 21, kodumängus esimese normaalajaga tulnud kaotuse.

Toronto Maple Leafs 2 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Capitals piirdus avakolmandikul vaid nelja pealeviskega, kuid venitas oma võiduseeria siiski viiemänguliseks. Teist mängu järjest tegutseti ülekaalus suurepäraselt, kui kolmest võimalusest realiseeriti kaks. Üle pika aja Leafsi postide vahel tagasi olnud Jonathan Bernier lasi juba teise pealeviskega oma esimese ning lõpetas vaid 19 tõrjega (82.6%).

Montreal Canadiens 2 - 3 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Devils mängis teist õhtut järjest 0-2 seisu pealt viigi välja ning sai sel korral ka võidukalt koju minna. Kyle Palmieri skooris ei tea juba mitmenda Devilsi viimase minuti viigivärava ning John Moore kindlustas lisaajal võidu.

Tampa Bay Lightning 2 - 3 New York Islanders (tipphetked)

Lightning raiskas taas ühe karistuviske ning mängis maha 2-0 eduseisu. Kehvalt alustanud Islanders, kes sai esimese kahe kolmandikuga kirja vaid 13 pealeviset, nokitses vaikselt kaotusseisu kallal ja vormis lõpuks võidu välja. Pärast seda, kui Lightning mitu ülekaalu võimalust järjest raisku lasi, tegi John Tavares PP väravaga võidutabamuse. Tegu alles kolmanda ülekaalu väravaga, mis Islandersil tänavu kodust eemal tulnud.

Pittsburgh Penguins 2 - 3 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers läks kiirelt 2-0 ette ja olgugi, et see ajas Jevgeni Malkini vihaseks (venelane oli mõlema kodumeeskonna värava autoriks, neist esimene fantastiline spin-o-rama), suudeti siiski võiduga koju minna. Anders Nilsson tegi postide vahel 39 tõrjega supermängu. Viimati suutis Oilers Pittsburghis võidutseda 2006. aastal.

St. Louis Blues 3 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Hooaja esimese omavahelise matši võitnud Jackets alustas ka nüüd hästi, kui Ryan Johanseni väravast ette pääseti, aga see jäi siiski mängu ainsaks rõõmuhetkeks. Vladimir Tarasenko viigistas teise kolmandiku alguses ning võit kindlustati kahe viimase kolmandiku väravatega.

Nashville Predators 1 - 4 Buffalo Sabres (tipphetked)

Predators sai samuti kohtumist juhtima, kuid nädala jooksul teist korda Sabresit alistada ei õnnestunud. Dan Bylsma hoolealused panid neljast ülekaalu võimalusest kotti kaks. Sam Reinhart oli kahe tabamuse autoriks. Kodumeeskonna puuri tegi oma debüüdi 2013. aasta drafti 99. valik Juuse Saros.

Minnesota Wild 3 - 4 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Kahe kolmandiku järel oli kodumeeskond 3-0 ees. Stars suutis esimest korda alates 2007. aastast viimase kolmandiku kolmeväravalise kaotusseisu võiduks vormida. Otsustava tabamuse pani Darcy Kümperi selja taha Tylers Seguin. See oli viimane külaliste 44-st pealeviskest. Neist 35 tulid kahe viimase kolmandikuga.

Colorado Avalanche 5 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Matt Duchene'ist sai üle 12 aasta esimene Avalanche'i mängija, kes ühe kalendrikuu jooksul teinud vähemalt 11 kolli. Nende kõrvale lisas ta ka kaks söötu. Gabriel Landeskog lõpetas samuti 1+2'ga.

Arizona Coyotes 4 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Mikkel Bødker kerkis Coyotesi ajaloos esimeseks mängijaks, kes ühe hooaja käigus sama vastase vastu kaks kübarat teinud. Dave Tippetti meeskond võidutses vaatamata sellele, et pealevisetega jäädi 19-38 alla. Kaks Senatorsi tabamust tuli Mike Hoffmani poolt.

San Jose Sharks 5 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Jonas Hiller oli pärast kuuajalist pausi Flamesi värava tagasi, kuid juba teise kolmandiku keskpaigaks oli neli tükki tema selja taga ära käinud. Bob Hartley meeskonna jaoks viimase kaheksa võõrsilmängu jooksul tegu seitsmenda kaotusega. Kogu hooaja jooksul on kodust eemal teenitud vaid kolm võitu.

Kommentaarid