Edu maha mänginud Flames pääses Washingtonist siiski võiduga

Tagasitulekute kuningas Calgary Flames mängis läinud ööl Washingtonis ise kena edumaa maha, kuid pääses siiski võiduga. Bob Hartley meeskond on tänavu nüüd saanud kuus võitu ja neist neli on tulnud lisaajal. Kahe väravaga vedas sel korral omad võiduni Sean Monahan.

(foto: Alex Brandon/AP)
21-aastane ründaja skooris oma meeskonna teise ja kolmanda värava. Hartley valas ta pärast mängu kiitusega üle: "Ta on võimas uisutaja. Kui tema jalad liiguvad nii nagu praegu, siis on ta kindlasti ohtlik."

Eelmisel hooajal 31 väravaga Flamesi suurimaks väravakütiks osutunud Monahan haaras kahe tabamuse toel selle koha endale ka nüüd tänavu. Tal on kirjas kuus kolli.

Flames pääses kohtumist juhtima Michael Froliku teise kolmandiku väravast. Tšehh skooris oma esimese pärast oktoobri lõpu kübarat Edmonton Oilersi vastu. Seejuures ongi ta tänavu vaid kahes matšis täpne olnud.

Kodumeeskond pidi seekord staaride panuseta hakkama saama. Viimase kolmandiku kuuendal minutil skooris oma hooaja esimese Michael Latta ning veidi vähem kui viis minutit enne normaalaja lõppu vastas viimase aja kriitikutele Jay Beagle.

Capitals ei suutnud normaalajaga asja ära otsustada, olgugi et viimasel kolmandikul läks Karri Rämö väravale 15 pealeviset. Vahepeal juba AHL-i kukutatud soomlane lõpetas 34 tõrjega. Braden Holtbyle vaba päeva andnud Philipp Grubauer lükkas kõrvale 26 vastaste üritust. Neist kaks lisaajal enne, kui Monahan kohtumisele punkti pani.


Kaks võidupunkti aitasid Flamesi läänekonverentsi põhjas välja. Oilersist hüpati ühe punktiga ette.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 1 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Tundub, et Jackets võikski kõik oma mängud kodust eemal pidada. John Tortotella juhendamisel tuli kaheksandast võõrsilmängust viies võit. Brandon Dubinskyta mänginud külalised pääsesid teisel kolmandikul 2-0 ette. Penguins jahtis tuliselt viiki ning see saadi kahest Patric Hörnqvisti väravast ka kätte, kuid viigitabamus jäeti lugemata, sest rootslane kasutas selle puhul jalgpalli võtet.

Detroit Red Wings 2 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

13 ja reedel oli #13 Red Wingsi koosseisus tagasi, kuid Pavel Datsjuki hooaja debüüt ei lõppenud võiduga. Sharks läks Mootorite linnast kahe punktiga ära, olgugi et 60 minutiga testiti Jimmy Howardit vaid 14 korda. Detroit on haidele helge koht - viimasest kümnest külaskäigust on kirjas kaheksa võitu.

Anaheim Ducks 1 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Ducks surmas kangelaslikult avakolmandikul 0-1 kaotusseisus praktiliselt kaks minutit kestnud kahemehelise karistuse, aga hoogu sellest siiski sisse ei saadud. Kolmandat kohtumist järjest lasti neli väravat. Kaks sai enda nimele Frans Nielsen. Islanders polnud 11 aastat Anaheimis normaalajavõitu saanud.

Kommentaarid