Kuningad pidid taas Buffalost pettumusega lahkuma

Kui klubid saaksid mängukava koostamisel sõna sekka öelda, siis sooviks Los Angeles Kings kindlasti jätta ära Buffalo Sabresi külastamise. Alates 1993. aastast on võidetud seal vaid korra ning läinud ööl tuli järjekordne kaotust vastu võtta.

(foto: foxsports.com)
Sabres katkestas 2-1 lisaajal saadud tulemusega ühtlasi Kingsi kuuemängulise võiduseeria. Sarnaselt eelmisele hooajale (1-0) tehti seda taas jalkaskooriga.

Viiendal minutil viis Marian Gaborik Kingsi ette, kuid vaevalt, et Dan Bylsma ja tema hoolealused selle pärast väga muretsesid. Kohtumist alustati domineerivalt ja avakolmandikul oldi näiteks pealevisetega üle 12-3. Puhkama sai ka viigiga minna, kui Jamie McGinn skooris ülekaalust.

Teisel kolmandikul oli Sabres jätkuvalt parem ning sai mõned sekundid enne perioodi lõppu ka teist korda litri Jhonas Enrothi selja taha, kuid Jake McCabe'i koll võeti pärast vaiet tsooni vea tõttu ära.

Järgnes väravateta kolmas periood ning pingeline lisaaeg. Kings sai seal kolm korda Linus Ullmarki valvsust proovida, ent noor väravavaht, kes lõpetas 20 tõrjega, tegutses külmavereliselt. Sabres sai oma esimese väravale läinud pealeviske kirja neljandal minutil ning võiduks rohkemat vaja polnudki.

McCabe leidis kaitsetsoonist tulnud pika sööduga Ryan O'Reilly, kes hanitas ühe kaitsja ära ning pani kukkumise pealt Enrothi selja taha oma karjääri 100. kolli.

Sabres oli lõpuks pealevisetega üle 30-21.


O'Reilly on vaikselt Jack Eicheli varjus tegemas oivalist hooaega. Hetkel on ta 7-mängulise punktiseeria peal ning kogu hooaja jooksul on 30 matšiga tulnud 10+17. Seejuures on ta kogu liiga peale keskmiselt enim mänguaega (21:52) teeniv ründaja.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Bruins jättis pantrid 17. kodumängu järjest kahe või vähema värava peale. Tukka Rask on seda perioodi eriti palju nautinud.


Montreal Canadiens 3 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Ei oleks üllatav, kui Craig Anderson paar päeva meeskonnakaaslastega ei räägiks. Puurivaht jäeti avakolmandikul uskumatult abitusse olukorda, kui Canadiens korraldas Senatorsile 27 pealeviskega uue ühe perioodi negatiivse rekordi.  Liiga rekord on 33. See tuli 1941. aastal Boston Bruinsi poolt, kui Chicago Blackhawksi väravavaht Sam LoPresti pidi kogu kohtumisega ära kannatama tervelt 83 üritust.

Tampa Bay Lightning 1 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Lightning sai kirja 36 pealeviset (viimase kolmandiku ülekaal 15-1!), aga Braden Holtby selja taha läks vaid üks Nikita Kutšerovi ülekaalu koll. Capitals võttis samas enda omad mängleva kergusega. Võiduväravaks jäi Jevgeni Kuznetsovi loominguline võte.


Columbus Blue Jackets 2 - 3 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Jackets arvas, et on võitnud ja viimase aja negatiivse seeria murdnud, kui Boone Jenner normaalaja viimasel minutil kolmanda Jaroslav Halaki selja taha suunas, ent selleks läks käiku jalgpalli võte ning tabamus ei lugenud. Lisaajal lõpetas mängu oma õhtu teise tabamusega Kyle Okposo. Kollide kõrvale läks ka üks söödupunkt.

St. Louis Blues 3 - 0 Dallas Stars (tipphetked)

Starsi tuline rünnak kadus kuhugi ära ning Jake Allen kerkis 26 tõrjega tulnud nullimänguga nende osas Devan Dubnyki kõrvale jagama liiga esikohta. Õhtul, kus Blues austas oma kapteneid, läksid kättpidi kokku mõlema meeskonna C-tähe kandjad. David Backes lõpetas kohtumise ka Gordie Howe kübaraga.


Nashville Predators 2 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Kapteni Gabriel Landeskogita mänginud Avalanche sai teisel kolmandikul kirja vaid ühe pealeviske, ent pigistas võidu siiski välja. Patrick Roy meeskond on nüüd võõrsil viimasest kuuest võitnud neli. Peagi on ees ootamas seeria, kus 13 mängu jooksul on 10 kodupubliku ees.

Arizona Coyotes 4 - 5 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Keegi ütles koiottidele vale mängu algusaja. Kohtumisele saabuti alles teise kolmandiku lõpus, mil Anthony Duclairi kolliga hakkas 0-3 pealt tulemine. Viiki jõuti 16 sekundit enne lõppu tänu Connor Murphy väravale. Eufooria kestis aga väga lühikest aega. Lisaaja esimesel minutil lõpetas asja ära Victor Rask. Elias Lindholm sai kirja kolm söödupunkti, Duclair lõpetas õhtu 1+2'ga.

Calgary Flames 5 - 4 (LA) New York Rangers (tipphetked)

Rangers tuli teist õhtut järjest suurest kaotusseisust välja, aga pidi taas kaotusega leppima. Johnny Gaudreau möllas 2+1'ga. Alberta provints on külaliste jaoks viimasel ajal väga karm olnud. Flames on koos Edmonton Oilersiga vastastele viimase 16 mängu jooksul jätnud vaid seitse punkti ja mitte ühtegi võitu. Bob Hartley meeskond läheb nüüd välisturneele, aga võib siis 22. detsembril Winnipeg Jetsi vastu korrata 2006. aastal püstitatud klubi järjestikuste koduvõitude rekordit.

San Jose Sharks 0 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Darcy Kümper võttis 25 tõrjega hooaja esimese puhta paberi, saades ühtlasi alates 2001. aastast esimeseks Wildi väravavahiks, kes San Joses kodumeeskonna nulli peale jätnud. Sharks on kodus tänavu teeninud vaid kaheksa punkti ja sellega ollakse kogu liiga viimane.

Kommentaarid