Stars sai Columbuses üllatuskaotuse

Columbus Blue Jacketsil on viimasel ajal väga vähe asju õigesti läinud ja seetõttu on jäädud liiga punaseks laternaks. Küll saab aga uuelt aastalt suuri asju loota. Selleks annab põhjuse liiga liidri Dallas Starsi alistamine. Sinijakid jäid väravaterohkes mängus peale 6-3.

(foto: star-telegram.com)
Kaks nädalat tagasi hooaja esimese vastasseisu suurelt 1-5 kaotanud Jackets asus seda kiirelt tagasi tegema. Boone Jenneri väravast saadi juba 35. sekundil ette ning avakolmandik lõpetati 3-1 eduseisuga. Väravani jõudsid ka Kevin Connauton ja Matt Calvert. Väravasuul tegi suurepärast tööd Curtis McElhinney, kelle 40-st tõrjest tulid 16 esimese 20 minuti jooksul.

Stars aga pole mõistagi mingisugune naljameeskond ja nii jagus pinget lõpuni välja. Teisel kolmandikul vahetasid väravaid Tyler Seguin ja Brandon Saad. Stars polnud 11 mängu järjest üle kolme värava lasknud, aga siin ei aidanud isegi väravavahi vahetus. Kari Lehtonen piirdus vaid avakolmandiku ja 11 tõrjega.

Kohe viimase kolmandiku alguses aitas Patrick Sharpi värav külalised ühe värava kaugusele, aga oma suurt ülekaalu (pealevisked 17-6) ei suudetud enam rohkemaks vormida. Perioodi keskel tegi Scott Hartnell vahe taas suuremaks ning lõpu eel sai Rene Bourque oma hooaja teise kolli tühja väravasse panna.

Pärast kümnepäevast pausi uuesti koosseisus olnud Nick Foligno ja Brandon Dubinsky kogusid mõlemad kolm söödupunkti. Ühtlasi kordasid mõlemad sellega oma isiklikke rekordeid.

Jacketsi eelmises mängus tundus, et John Tortotellal on juba mõtted otsas, kuidas edasi peaks liikuma. Hiljuti kritiseeris ta tugevalt ka meeskonna veterane. Nüüd jagus tal aga oma hoolealustele ainult kiidusõnu. Teises meeskonnas oli meeleolu muidugi vastupidine.

"Arvan, et see oli kaitse osas meie aasta halvim mäng," märkis Starsi peatreener Lindy Ruff.


Vaatamata vägevale võidule jäi Blue Jackets ikkagi liiga viimaseks-hapupiimaseks. 39 kohtumisega on kokku korjatud vaid 31 silma. Stars on 57 punkti peal ja jätkab liiga liidrina, kuid tõenäoliselt vuhiseb vähem mänge teinud Washington Capitals neist peagi mööda.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 3 - 6 New York Islanders (tipphetked)

Viimasel ajal heas hoos olnud Jonathan Bernier lasi karjääri jooksul viiendat korda vähemalt kuus kolli. Neist pooled tulid juba avakolmandikul ning vaid seitsme pealeviskega. Mängult lahkusid punktita ainult viis Islandersi väljakumängijat.

New Jersey Devils 3 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Devils tuli viimasel kolmandikul edukalt välja 1-2 kaotusseisust. Divisjoni rivaali vastu saadi moraalselt kõva võit pärast seda, kui tuli teade, et meeskonna liider Patrik Eliaš peab taas hakkama vigastust ravima.

Boston Bruins 7 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Bruins murdis kolmest mängust koosnenud kaotuste jada nii uhkelt, et isegi klubi president Cam Neely, kes tavaliselt alati koos lõpusireeniga kodu poole hakkab liikuma, külastas meeskonna riietusruumi. Seitsmest väravast viis tulid viimasel kolmandikul ning Jimmy Hayes vormistas oma karjääri esimese kübaratriki mõni kümnendik enne lõpusireeni. Matt Beleskey ning Patrice Bergeron läksid õhtule kahe tabamusega ja nii oli Bruinsil esimest korda alates 2001. aastast ühes mängus kolm vähemalt kahe väravani jõudnud meest.

Florida Panthers 3 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Aleksander Barkov säras 2+1'ga ja Jaromir Jagr lisas karjääri 131. võiduvärava ning pantrid said divisjoni esikoha uuesti endale. 7-mänguline võiduseeria on klubi 1995. aastal püstitatud rekordi kordus. Täitsa uueks rekordiks on aga ühe kalendrikuu jooksul kogutud 11 võitu ja 22 punkti.

St. Louis Blues 4 - 3 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Blues jäi valusalt normaalajal võidust ilma, kui külalised tegid kaheväravalise vahe viimase nelja minutiga tasa, ent tänu Alexander Steeni tabamusele saadi kaks punkti siiski kätte. Predators pole tänavu kuuest lisaajast mitte ühtegi võitnud. Bluesil on sealt kolm võitu ja kolm kaotust. Samuti on nüüd Predators tänavu alistatud kolmandat korda.

Winnipeg Jets 4 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Jimmy Howardil ei taha asjad üldse kuidagi enam sujuda. Neli tükki läksid selja taha 14 pealeviskega ning ta on oma viimase kahe esituse jooksul teinud nüüd ainult 13 tõrjet ja lasknud 7 väravat. Siin sai kaks nendest tema selja taha Jacob Trouba. Üks tabamustest tuli vähemuses mängides. Noort kaitsetäkku toetas Bryan Little kolme sööduga.

Calgary Flames 0 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Flamesi kodune võiduseeria katkes päris nutuse esitusega. 60 minuti jooksul saadi John Gibsoni väravale vaid 14 pealeviset. Seejuures tulid pooled neist alles viimasel kolmandikul. Gibsonile läks kirja hooaja kolmas nullimäng. Võiduvärav tuli Shawn Horcoffilt.

Edmonton Oilers 2 - 5 Los Angeles Kings (tipphetked)

Oilersi jaoks läks mäng rappa teise kolmandiku alguses, mil külalised tegid 96 sekundiga kolm väravat. Nende seas oli Dwight Kingi hooaja esimene ja Michael Merschi kogu karjääri esimene tabamus. Dustin Brown ja Trevor Lewis lõpetasid mõlemad 1+2'ga. Jonathan Quick, kellest saab järgmise nullimänguga läbi aegade edukaim ameeriklane, tegi 42 tõrjega superesituse.

Arizona Coyotes 5 - 7 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Karjääri teine kübar aitas Shane Doani Dale Hawerchukiga klubi väravate rekordit jagama, ent paari nädala jooksul ei suudetud teist korda pärast viie värava tegemist võita. Blackhawks pani ülekaalus neljast kolm ja neid kõik tabamused tulid ära juba avakolmandikuga. Andres Lindbäck lasi seal need vaid viie pealeviskega. Lisaks said külalised ühe ka vähemusest. Andrew Desjardins oli kaks korda täpne ja Patrick Kane ning Duncan Keith said mõlemad kirja 1+2. Doani šõud toetasid kolme sööduga nii Oliver Ekman-Larsson kui ka Tobias Rieder.

Kommentaarid