Ben Scrivens asub end Montrealis uuesti tõestama

Pärast Carey Price'i kaotamist väravavahtide kehvade esituste all kannatanud Montreal Canadiens annab täna võimaluse järgmisele maskis mehele. Florida Panthersi vastu alustab eile Edmonton Oilersist hangitud Ben Scrivens, kes asub end uuesti tõestama.

(foto: edmontonsun.com)
Scrivens alustas Edmontonis vägevalt, kui paar kuud pärast LA-st tulemist San Jose Sharksi vastu 59 tõrjega nullimäng kirja läks. Tegu on NHL-i rekordiga.


Pärast seda õnnestusid asjad aga päris harva ja enne tänavust hooaega jäi ta oma kohast ilma.

"Arvasin, et mul õnnestus treeninglaager hästi," muljetas 29-aastane väravavaht eile. "Läksin kohale ja olin arvatavasti elu parimas vormis, aga nii need asjad hokis käivad. Tegu on äriga."

Viimati hooajal 2011/12 AHL-is mänginud Scrivens oli tänavu uuesti madalamas liigas tagasi ning miski ei lubanud seda, et ta uuesti NHL-i pääseb. Üheksast mängust tuli ainult üks võit, keskmiselt läks selja taha 3.47 väravat ja tõrjete efektiivsuseks oli ainult 89.3%. Ent siis tuli huvi Canadiensi poolt.

Peamänedžer Marc Bergevin usub endiselt Scrivensi võimetesse: "Tal on olnud mõned keerulised perioodid, aga ta on vahest ka hästi esinenud. Usun, et Stephane Waite on üks parimaid väravavahtide juhendajaid, kui isegi mitte parim. Kui ta aitab Benil paar võitu tuua, kuni Carey naaseb, siis oleme rahul."

Paar hooaega tagasi Los Angeles Kingsi eest mängides näitas Scrivens, et võib tippmeeskonna eest korralikult esineda (15-st stardist 7 võitu, keskmine väravate arv 1.97, tõrjed 93.1%) ja kui nüüd õnnestub nende numbrite lähedale panna, siis on Bergevin hakkama saanud väga osava lükkega.

Scrivensi eest ära antud murelaps Zach Kassian poleks arvatavasti enam mitte kunagi kuulsa klubi särki selga tõmmanud ning samuti ei lastud tal näiteks liituda AHL-i meeskonnaga.

Kommentaarid