Pavel Bure näeb Artemi Panarinis iseennast

Chicago Blackhawksi ründaja Artemi Panarin on hetkeseisuga ainus tänavune kollanokk, kes kogunud keskmiselt vähemalt ühe punkti mängu kohta. Noor venelane on paljudele muljet avaldanud ning oma vaimustusest on nüüd teatanud ka Pavel Bure.

(foto: Leah Hennel/Postmedia News)
Bure kirjutas eile NHL-i venekeelsel kodulehel oma blogis: "Kehaehituse ja kiiruse poolest meenutab ta mulle mind ennast. Ta on sujuvalt integreerunud meeskonda, mis võitis alles mõned kuud tagasi Stanley karika. Ja mitte ainult. Ta jääb Blackhawksi ridades punktide poolest alla vaid Patrick Kane'ile. Tal on olemas kõik omadused saamaks staariks."

Panarin vastas eile legendaarse kaasmaalase kiidusõnadele hooaja neljanda kolmepunktilise mänguga. Vaid New Jersey Devilsi Mike Cammalleri on neid tänavu rohkem kirja saanud.

26 matšiga on Panarini kontol 8+18 ning tema sulandumist meeskonda võib pidada hämmastavaks. Nimelt räägib 24-aastane noormees väga vähesel määral inglise keelt. Temaga suhtlemisel kasutatakse tõlki.


Samas midagi on ikkagi talendikale ründajale ka külge jäänud.


Bure muljetas ka Vladimir Tarasenko kohta: "Minu jaoks ei ole üllatav, et ta nii noorelt nii kõrgel tasemel mängib. Olen teda poisikesest peale jälginud ning ta on igal pool läbi löönud. Ent ta pole veel 50 või isegi 40 väravat teinud. Seega peab ta endiselt kõvasti vaeva nägema ning oma mängu veelgi parandama."

Tarasenko, keda hiljuti Scott Gomez Bure endaga võrdles, on seni samuti punkt per mäng mees olnud. 24 matšis on tulnud 14+10.

Noorte täkkude ees on aga loomulikult Aleksandr Ovetškin, keda Bure peab maailma parimaks snaipriks.

Kommentaarid