Blackhawksile Canucksi vastu kindel võit, Kane'i seeria jätkub

17. oktoobril alanud Patrick Kane'i hullumeelne seeria ei kavatsegi nähtavasti vana aasta sees (ja kas üldse kunagi?) lõppeda. Chicago Blackhawksi ründetäht kogus läinud ööl 26. kohtumist järjest vähemalt ühe punkti ning aitas meeskonnal kergelt Vancouver Canucksist üle käia.

(foto: Bill Smith/Getty Images)
Hooaja esimese omavahelise vastasseisu 3-6 kaotanud Blackhawks võidutses kodupubliku ees numbritega 4-0. Kane pani käe külge kohe esimese tabamuse juures ja mis seal salata, järjekordselt oli see veidi veider ja naljakas.

Avakolmandiku keskel käis litter ülekaalu olukorras lihtsalt korraks Kane'i valdusest läbi, Artemi Panarin pani pealeviske vastu posti, mänguvahend kukkus aga venelasele tagasi ning tema söödust tegi Duncan Keith oma hooaja viienda värava. Kõik reeglite järgi muidugi igati okei.

Kane'i seeria on pikim alates 1992. aastast, mil veel Quebec Nordiques eksisteeris ning Mats Sundin Kanada klubi eest 30 mängu järjest vähemalt ühe silma pähe sai. Seejuures on Kane'i seeria ääreründajate arvestuses pikkuselt läbi aegade teisel kohal. Rekord pole ka enam kaugel. 28-ga hoiab seda Montreal Canadiensi legend Guy Lafleur, kes lõbutses sedamoodi hooajal 1976/77.

Blackhawksi mänge on hetkel põnev jälgida juba ainuüksi Kane'i pärast ja mitte vaid seetõttu, et seeria elueale kaasa elada. 2013. aasta playoffide MVP tegutseb enamjaolt väga domineerivalt. Meeskonnale endale pakub see ka palju pinget. "Meil on kõigil seeria kulgemist lõbus vaadata, naudime neid erinevaid viise, mille toel ta muudkui edasi liigub," tunnistas pärast Canucksi alistamist peatreener Joel Quenneville.

Kodust eemal viimase üheksa mängu jooksul kaheksanda kaotanud Canucks suutis pärast kaotusseisu jäämist mängu tasavägisena hoida, aga viimase kolmandiku teises pooles väljus rong jaamast. 25-aastane rootslane Dennis Rasmussen jõudis karjääri kolmandas mängus teise väravani ning sellele lisandusid veel Andrew Shaw ja Brandon Mashinteri tabamused. 27-aastane ründaja sai kirja karjääri esimese värava. Parem hilja, kui mitte kunagi.

Corey Crawford noppis 30 tõrjega oma teise järjestikuse nullimängu. 30-aastasel puurilukul on karjääri jooksul nüüd kolm sellist juhust, kus kaks mängu järjest on õnnestunud seljatagune puhtana hoida. Kaks neist on tulnud tänavusel hooajal.


Kane'i seeriale on võimalik uuesti kaasa elada ööl vastu kolmapäeva. Kodus võetakse vastu Colorado Avalanche.

Teised kohtumised

New York Islanders 4 - 0 New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneider lasi karjääri jooksul esimest korda Islandersi vastu üle kahe värava ning ründeliini räsivad vigastused tähendasid, et Devils jäi tänavu teist korda nulli peale. Thomas Greiss sai 27 tõrjega oma hooaja esimese puhta paberi ning teise värava all oli heas hoos Marek Židlicky. Eelmised kolm hooaega New Jerseys veetnud kaitsja sai enda nimele kaks kolli. Islanders on kodus nüüd Devilsi vastu teeninud viis järjestikust võitu ning kokku on viimasest üheksast vastasseisust tulnud kaheksa triumfi.

St. Louis Blues 1 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Vladimir Tarasenko tähistas oma 24. sünnipäeva väravaga, kuid Semjon Varlamov on viimasel ajal olnud pöörases hoos. Venelane tegi 42 tõrjet ja on sellega nüüd viimasest 167-st vastaste üritusest kõrvale lükanud 160. Tõrjete efektiivsuseks 95.8%. Avalanche sai enda kolm väravat vaid 18 üritusega ja istub nüüd kena seeria peal, mille käigus on viimasest seitsmest võidetud viis. Bluesil on lood vastupidised.

Kommentaarid