Panthers otsib väravakütti

Florida Panthersil on tänavu kindel plaan murda tagasi playoffidesse ning hooaja alguse põhjal võib öelda, et selle suunas ollakse ka teel. Hetkel jalga veel ukse vahel pole, kuid on jõutud lävepakule. Meeskonna võiks sealt edasi aidata mõni ründeliini täiendus.

(foto: therattrick.com)
Panthers on ajal, mil rohkem kui kolmandik hooajast läinud, keskmise väravasaagi osas liiga tagumise kümne seas. Seni on skooritud 2.48 kolli mängus, mis iseenesest pole väga kehv näitaja (mullu jäädi näiteks 2.41 peale), aga seda annab selgelt parandada. Klubi loodab seda mõne vahetustehinguga teha.

"Meie priorideediks oleks keegi, kes suudaks skoorida," rääkis peamänedžer Dale Tallon sel nädalal oma mängijateturu plaanidest. "Meie kaitsemäng on olnud väga korralik ja peame lihtsalt mängu käigus õigel ajal skoorima mõned väravad rohkem."

Skoorimine on tänavu pantritel olnud täielik meeskondlik töö. Vähemalt kaheksal mängijal on kirjas kuus kolli. Ent mitte ükski neist pole jõudnud kümne tabamuseni. Parim on Jaromir Jagri üheksa väravat.

Aga keda võiks siis Panthers jahtida? Eeldatavasti mõnda rendimängijat, ent jätame utoopilised nimed nagu Anze Kopitar ja Steven Stamkos nimekirjast välja.

Radim Vrbata - 34-aastane tšehh on Tallonile tuttav nägu. Korra on ta juba oma meeskonda toodud, kui nullindatel käis Chicagos ümberehitamine. Vrbata tegi mullu 63 punktiga (31+32) karjääri parima aasta, aga Sedinide kõrval pole muidugi ka keeruline särada. Tänavu on ta kaksikutest rohkem aega eemal veetnud ja 28 matsiga on tulnud vaid 15 silma (9+6). Vancouveris räägitaks ümberehitamisest ja Canucks võiks rõõmsalt vana ründaja eest korjata mõne nooruki ja/või drafti valiku(d).

Jiri Hudler - Calgary Flamesi ründaja jagab saatust oma rahvuskaaslasega. Mullu tuli karjääri parim aasta (78 mänguga 31+45), aga tänavu on numbrid taandunud (26 mänguga 5+12). Kuna Flames ise on samuti playoffide kohta jahtimas, siis ei saa Hudleri ära meelitamine kerge olema, aga sobivatel tingimustel võiks see õnnestuda.

David Perron - viimastel aastatel kõvasti klubisid vahetanud ründajal on karjääri jooksul kirjas kolm 20 väravaga hooaega. Pittsburghis pole ta samuti päris õiget kohta endale leidnud ning liikunud pidevalt ühest kolmikust teise. Ehk suudaks 27-aastane ründaja just Floridas õitseda ning seal kanda kinnitada. Peatreenerivahetusega on juba Pittsburghis ümberkorraldused alanud.

Mikkel Bødker - Arizona Coyotesi ründaja on liikumas karjääri parima aasta suunas ning võiks olla turul, kui temaga lepingupikenduseni ei jõuda. Seni pole ka sellest midagi veel kuulda olnud. Taanlase hind on hetkel laes (30 mänguga 11+11) ning tema eest saaks Coyotes magusa saagi vastu. Palju sõltub muidugi sellest, kas meeskond suudab playoffide konkurentsis püsida või mitte.

Troy Brouwer - veel üks nägu, kes Tallonile Chicago ajast tuttav. Brouwer pole küll puhas skoorija, aga enne suvel St. Louisi siirdumist sai ta Washingtonis kirja kaks järjestikust 20 väravaga hooaega. Ta tooks endaga mitmekülgsuse ja korralikud playoffide kogemused (78 mängu).

Kyle Okposo - vägisi kipub sinnapoole, et New York Islanders ei pikenda Okposoga lepingut. Seega äritakse ta 99.9%-lise tõenäolisusega maha, sest oleks kriminaalne lasta nii heal vennal tasuta minna. 27-aastase ründaja tervis on viimasel ajal kõvasti küsimusi tekitanud, aga tema võimetes pole mitte mingisugust kahtlust. Hooajal 2013/14 kogus ta keskmiselt ligi punkti mängu kohta. Tänavu on 30 matšiga tulnud 25 silma (8+17).

Kris Versteeg - tänavune aasta on üheksa hooaja käigus alles kolmas, mida Versteeg pole alustanud Talloni valvsa pilgu all. Chicagos alanud karjäär liikus juba 2011. aastal Toronto ja Philadelphia Floridasse, kus tuli 23 värava ja 54 punktiga Versteegi karjääri parim aasta. Miks mitte uuesti proovida? Kuna tänavu on 29 matsiga tulnud vaid 4+13, siis peaks ta Carolinast ka üsna soodsalt kätte saama.

Kommentaarid