Lightning pikendas peatreeneriga lepingut

Steven Stamkos ei olnud enne eilset ainus Tampa Bay Lightningu võtmeisik, kellel leping alanud hooaja lõpus läbi saamas. Peatreeneril Jon Cooperil olid samuti tiksumas viimased kuud. Nüüd on aga 48-aastase ameeriklasega tehtud uus leping.

(foto: sportstalkflorida.com)
Kõnelused seoses lepingupikendusega olid käimas pikemat aega ning olgugi, et selle tingimusi ei avaldatud, pakuvad erinevad allikad selle pikkuseks kaks aastat. Ehk läbi peaks see saama 2017/18 hooaja lõpus.

Cooper saabus Tampasse 2013. aasta märtsis, mil ta edutati AHL-i satsi juurest asendama Guy Boucheri. Multitalent on hetkeseisuga 205-st kohtumisest toonud 112 võitu ning tema võiduprotsent 60.2% on Lightningu peatreenerite hulgas parim näitaja.

Endine jurist, kes end väga madalalt tasemelt üles töötanud, oli üleeelmisel hooajal üks liiga parima peatreeneri kandidaatidest ning tõi Lightningule mullu klubi ajaloo teise Stanley karika finaalikoha. Eelmisel hooajal tuli põhiturniiril tema juhendamisel klubi võitude (50) ja punktide rekord (108).


Nüüd, kus Cooperilt on allkiri kätte saadud, jääb peamänedžeri Steve Yzermani ainsaks mureks Stamkose tulevik. Sellega seoses on igasugu sahinad lahti läinud.

Väidetavalt soovib Stamkos eksklusiivselt tegutseda vaid keskründajana, aga sarnaselt mullustele playoffidele on ta viimasel ajal tegutsenud ääre peal. Kas Yzerman on Cooperi pikendusega andnud märku, et Stamkose tahtmised ei ole esikohal ning kaptenist ollakse valmis loobuma?

Teise külje pealt võib jälle spekuleerida selle suhtes, et Stamkose tulevik on nii pikalt küsimärgi all olnud, sest ta soovis just peatreeneri osas kindlust. 25-aastaselt ründetähelt on saadud ka üks kiire ja põgus reaktsioon Cooperi pikenduse kohta: "Mul on tema üle hea meel. Teda on seni treenerina selles liigas tohutu edu saatnud."

Edukas on kahtlemata ka Stamkos ise olnud, kuid tänavu on 26 matšiga tulnud ainult 19 silma (11+8). Jutud 11-st miljonist näivad selle juures väga kohatud. Eriti arvestades seda, et Patrick Kane, kelle 10.5-miljonilise keskmise palgaga kontraht tänavu jooksma hakkas, möllab nii nagu homset polekski.

Kommentaarid