Debütant Sparks ja Komarov aitasid Leafsil uuesti võita

Toronto Maple Leafile oli üsna märkamatult eelmise nädala käigus kogunenud kolmemänguline kaotusteseeria, kuid läinud ööl õnnestus see murda. Väravas debüteerinud Garret Sparks tegi nullimängu, Leo Komarov skooris kaks tükki ning Edmonton Oilersist oldi üle 3-0.

(foto: cbc.ca)
24 tõrjet teinud Sparks on Leafsi ajaloos esimene puurivaht, kes debüüdi puhaste paberitega lõpetanud. Kogu liiga peale kokku on selliseid vendi olnud 25. Seejuures on veidral kombel neli viimast kõik olnud ameeriklased.

22-aastane puurilukk võib kindlasti tänusõnad edastada ka oma meeskonnakaaslastele. Leafs tegi kaitsetsoonis väga kindla esituse ja näiteks avakolmandiku esimese poolega läks Sparksi poolt valvatud väravale vaid kaks pealeviset.

Mike Babcocki hoolealused viis eduseisuga esimesele puhkepausile Komarovi ülekaalu värava. See oli tema hooaja üheksas tabamus ning sellega püstitas Narvas sündinud hokimees uue karjääri tippmargi. Hiljem nihutas ta seda veelgi edasi.

Minut enne lõppu pani Komarov tühja väravasse oma hooaja kümnenda. Tema kahe tabamuse vahele mahutas end Nazem Kadri. Leafsi kõigi väravate juures oli James van Riemsdyk üks abilistest.


Leafs oli viimati nullimängu saanud eelmise aasta 23. detsembril. Oilers jäi samas nädala jooksul teist korda nulli peale.

Teised kohtumised

New York Islanders 5 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Viimase seitsme Avalanche'i mängu jooksul jõudis üks meeskond vähemalt viie väravani neljandat korda. Patrick Roy meeskond skooris novembris kõvasti ning on tänu sellele jõudnud keskmise väravate arvu osas liiga esimese kuue sekka. Ent kaitse on sajaga lekkinud. Vaid kaks meeskonda on keskmiselt endale rohkem lasknud. Ehk, kui võimalus, siis vaadake Avalanche'i mänge!

New York Rangers 4 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Endale algselt suure edu välja mänginud Rangers pidi lõpus vähekene pabistama, aga harjumuspäraseks saanud võit Hurricanesi vastu tuli ikkagi ära. Cam Ward lasi esimesed kolm seitsme pealeviskega ning mõistetavatel põhjustel sai ühe kepi elutee otsa.


Anaheim Ducks 4 - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

25 tõrjet teinud John Gibson jättis Canucksi tänavu esimest korda nulli peale. Ducks neutraliseeris Sedinid suurepäraselt ära. Kahe peale tuli neilt vaid kolm väravale läinud pealeviset ning sellega katkes Danieli 7-mänguline punktiseeria, mille käigus läks kirja 12 silma.

Kommentaarid