Blackhawksile kodus järjekordne kaotus

Kodus kõik on kõige parem, aga Chicago Blackhawksi jaoks see tõdemus hetkel ei kehti. United Centerist on saanud paras õuduste maja, kus võidud ei taha kuidagimoodi tulla. Viimasest viiest kodumängust on nüüd kaotatud neli. Teist kohtumist järjest tuli kaotus pärast normaalaega.

(foto: The Associated Press)
Blackhawks võõrustas Vancouver Canucksit, kes omakorda oli oma viimasest 11-st välismängust võitnud vaid 4. Ehk siis Blackhawksil oli hea võimalus taas kodupublikut rõõmustada ning selle suunas hakatigi kenasti liikuma. Olgugi, et avakolmandik lõppes väravateta oli seal Blackhawksil mitu head võimalust.

Eduseisu saamine näis aja küsimusena ja enne kui teise kolmandiku esimene minuti täis tiksus tegi Patrick Kane selle ka ära. Hooaja 27. kolliga tõusis ta ka liiga resultatiivsustabeli liidriks. Hiljem lisatud kaks söödupunkti aitasid seal eduseisu ka kasvatada.

Pärast Kane'i väravat sattus Blackhawks aga justkui Bermuda kolmnurka. Seitsmendaks minutiks oldi juba kaotusseisus. Linden Vey ja Bo Horvati tabamused tulid pärast Blackhawksi poolset lohakat tegutsemist. Ja kuna ükski kolmnurk pole kolmanda nurgata täiuslik, siis tegi veel Zach Kassian kolmandiku keskel 3-1.

Blackhawks, kes sai käevigastuses tagasi Kris Versteegi, keda nähti viimati talveklassikus, pani viimasel kolmandikul vägeva surve püsti - pealevisked 19-7 - aga väravad hakkasid tulema alles perioodi teises pooles. Aeg hakkas otsa saama.

Marian Hossa tegi 13. minutil ülekaalu väravaga 2-3, aga Canucksi edu venis kiirelt taas kaheväravaliseks, kui Daniel Sedin väravaesise segaduse ära koristas. See võttis kodumeeskonnal korralikult tuure maha. Küll aga oli veel jaksu viimaseks pingutuseks.

Kolm ja pool minutit enne lõppu korjas Radim Vrbata endale karistuse ja Blackhawksi peatreener Joel Quenneville võttis vastu julge otsuse - mängida ülekaalu ilma väravavahita. See tõi ka edu, kui Brandon Saadi koll Blackhawksi taas ühe värava kaugusele tõi.

Canucks oli kontrolli mängu üle täielikult kaotanud ja Blackhawks sai viimasel minutil viigi kätte. Hossa tegi vasakult äärelt võimsa spurdi ja pani kotti oma hooaja 16. värava. Fännid nõudsid häälekalt enne lisaaega, et Hossa seal oma kübara vormistaks, aga kohtumise võiduvärava sepistasid hoopis Sedinid. Daniel sai kirja oma mängu teise värava ja nii on ta nüüd karjääri jooksul Blackhawksi vastu peetud 50 kohtumisega kogunud 49 silma (19+30).


Canucks on nüüd tänavu võitnud mõlemad omavahelised mängud. Viimast korda kohtutakse 2. aprillil.


Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 4 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Sidney Crosbyst sai Penguinsi ajaloos kaheksas mängija, kes osalenud 600. kohtumises ning kapten võis seda täiel rinnal nautida. 28 minutiga oli neli väravat tehtud ning mäng läbi. Üks neist tuli Blake Comeau poolt, kes sai pärast vigastuspausi koosseisu tagasi. Ühtlasi naases Red Wingsil vigastusest Jimmy Howard, kes pandi Petr Mrazeki asemel viimaseks kolmandikuks puuri.

San Jose Sharks 4 - 5 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Capitals võttis malli Blackhawksilt ja oli selles osas isegi edukam. Avakolmandikust kaasa võetud 1-0 eduseis muutus teise kolmandiku esimese minutiga kaotusseisuks ja Sharks võttis viimasele perioodile kaasa 3-2 edu. Seal sai omakorda Capitals ette, enne kui Joe Thornton omadele punkti päästis. Lisaaja keskel tõi Capitalsile kaks punkti Joel Ward.

Kommentaarid