Flyers sai Leafsi väravale 49 pealeviset, aga kaotas sellest hoolimata

Toronto Maple Leafsil on pärast kahe ja poole kuu pikkust vaheaega taas kirjas kaks järjestikust võitu. Nädalavahetusel alistati lisaajal Winnipeg Jets 4-3 ja nüüd saadi 3-2 skooriga jagu Philadelphia Flyersist. Seda vaatamata tõsiasjale, et Flyers paugutas Jonathan Bernier väravale ligi poolsada pealeviset.

(foto: Frank Gunn/The Canadian Press)
Leafs, kelle enda poolt tuli 17 üritust, haaras kohtumises 3-0 eduseisu. Avakolmandikul sai Phil Kessel kirja alles oma 2015. aasta viienda tabamuse, teisel perioodil suurendas edu Tyler Bozak ning viimase alguses skooris ülekaalust Dion Phaneuf. Viimasele kolmandikule minnes oli Leafsil kirjas vaid üheksa pealeviset. Bozaki värav oli teisel perioodil üks kahest!

Flyers oli viimaseks kolmandikuks peaga vastu seina löönud 31 korda. Kohtumise lõpusirgel hakkasid väravaluugid aga lõpuks avanema. Ülekaalust tegi Claude Giroux meeskonna 39. pealeviskega viimaks Flyersi esimese.

Kapteni kollile järgnes veel ka Brayden Schenni ülekaalu värav, kuid lähemale Flyers enam ei jõudnud ja nii tuli kahe võidu kõrvale võtta tänavune esimene Leafsi vastu saadud kaotus.


Vahetult enne kohtumist andis Leafs teada suurest tehingust. Columbus Blue Jacketsiga vahetati probleeme. Leafs võttis endale Nathan Hortoni, kes tõenäoliselt enam kunagi mängida ei saa ning Columbuses maandus David Clarkson, kes viimastel aastatel mängimise asemel rohkem raha lugenud. Iga tema värav läks Leafsile maksma 616 000 dollarit.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 6 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Nädala jooksul üliedukalt reisinud ja tänavu üldse enim võõrsilvõite kogunud Canucks sai valusa õppetunni Sabresilt, kellel puudus nii Cody Hodgson kui Zemgus Girgensons. Sabres jõudis tänavu alles teist korda kuue väravani. Kaks tükki tuli Torrey Mitchelli poolt, kes skooris viimati 22. novembril.

Columbus Blue Jackets 2 - 5 Montreal Canadiens (tipphetked)

Carey Price jõudis kümnenda järjestikuse võõrsilvõiduni, mis tähendab, et ta on hiljuti karjääri lõpetanud Jevgeni Nabokovi rekordi kordamisest vaid ühe mängu kaugusel. Kollanokk Jacob de ka Rose skooris oma karjääri kaks esimest ning Max Paciorettyst sai viimase 20 aasta jooksul alles kolmas Canadiensi mees, kes teinud kaks järjestikust 30 väravaga hooaega.

New York Rangers 4 - 3 Arizona Coyotes (tipphetked)

Justkui alati hästi alustav Coyotes skooris juba esimesel minutil ja sai tänu kahele Sam Gagner ülekaalu väravale esimesele puhkepausile 3-1 eduga. Rangersi eest skooris kaks tükki Chris Kreider ja nii jõuti selle kuu jooksul kümnenda võiduni, mis on klubi rekordi kordamine. Ühtlasi sai Cam Talbotist pärast Mike Richterit ning hooaega 1996/97 esimene Rangersi puurivaht, kes üheksast järjestikusest kohtumisest omadele vähemalt ühe punkti toonud.

Florida Panthers 0 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Kindel ja professionaalne töö Blackhawksi poolt pärast seda, kui päeval paisati meediasse jutud meeskonnasisestest lahkhelidest.
Corey Crawford korjas hooaja teise puhta paberi 20 tõrjega. Teuvo Teräväinen alustas Patrick Kane'i poolt tühjaks jäetud koha täitmist edukalt, tehes mängu avavärava.

Winnipeg Jets 1 - 2 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Enne Vladimir Tarasenko ja Alexander Steeni üritusi oli Michael Hutchinson tõrjunud seni kõik on noore karjääri karistusvisked. Bluesil, kes hiljuti pidas neli järjestikust kodumängu ja võitis neist vaid ühe, algas selle kohtumisega karm seeria, mille kohaselt tuleb 13 matši 17-st mängida võõrsil. 22 Jetsi mängu on tänavu nõudnud lisaaega. See on liiga "parim" näitaja.

Nashville Predatorsile 2 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

31-st kodumatšist Predatorsile alles viies kaotus. Pärast Devan Dubnyki hankimist suurest august välja ronimist alustanud Wild, kelle eest Nino Niederreiter pani kaks tükki, on nüüd pinnale jõudnud. Võidu eest saadud kahe punktiga haarati endale läänekonverentsi viimane playoffide koht.

Los Angeles Kings 0 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

"On täiesti pöörane, mis hetkel toimub. Nad on üks liiga parimaid meeskondi ja mängisid minu meelest hästi," ütles pärast mängu Senatorsi väravavaht Andrew Hammond, kes tegi 35 tõrjega järjekordse nullimängu ning aitas sellega katkestada Kingsi kahekamängulise võiduseeria. Senatorsi jaoks on tegu läbi aegade üldse teise võiduga LA-s! Jonathan Quicki puhta paberi rikkus viimase kolmandiku alguses Mike Hoffman ja Senators on ootamatult playoffide heitlussesse hüpanud. Jätkuvalt Boston Bruinsile kuuluvast viimasest kohast jäädakse maha viie punktiga.

San Jose Sharks 2 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Sharks on viimase kümne hooaja jooksul olnud kõige edukam kodusats, aga siin tuli oma fännide ees juba seitsmes järjestikune kaotus. Viimasest 16-st "hai akvaariumis"peetud matšist on Sharks võitnud vaid neli.

Kommentaarid