Senators sai Torontos ootamatu kaotuse

Toronto Maple Leafs on viimaste kuude jooksul enamuse ajast vastastele olnud kergeks õhtusöögiks, aga Ottawa Senatorsile jaoks oli suutäis sel korral liiga suur. Pärast murevabalt tulnud 2-0 eduseisu kaotasid senaatorid mängu lisaajal 3-4.

(foto: David Cooper/Toronto Star)
Külalised said kaheväravalise edu kätte teisel kolmandikul. Lühikese vahega skoorisid Mark Stone ja Curtis Lazar. Leafs oli avakolmandikul jäetud vaid seitsme pealeviske juurde ning Dave Cameroni meeskond võis ennast enesekindlalt tunda. Eriti veel tänu sellele, et vigastuspausilt naasnud Craig Anderson peatas teisel kolmandikul 14 vastaste üritust.

Tyler Bozak rikkus viimasel perioodil oma hooaja 20. kolliga Andersoni nullimängu ära, kuid vaid mõned minutid hiljem kasvatas Kyle Turris ülekaalust külaliste edu taas kahe värava peale. Hooaja 38. võit, millega oleks üle löödud eelmise hooaja saak, oli ülilähedal, aga lõpuks jäi see saamata.

Senators lasi Leafsil normaalaja viimase kaheksa ja poole minutiga viigistada. Esmalt tegi Bozak ülekaalust oma teise ja vormistas siis poolteist minutit enne lõppu kübaratriki. James van Riemsdyk oli kõigi tema väravate juures peamiseks sööduandjaks. Phil Kesseli käsi oli mängus kahe kolli juures. Küll sai aga ka tema lõpuks kolm silma kokku.

Eile trennis endast looma välja lasknud Kessel tegi koos Bozakiga eeltöö Eric Breweri väravale, mis sündis 1:43 enne lisaaja lõppu. Leafs murdis seitsmemängulise kaotusteseeria ja sai 2015. aastal oma seitsmenda võidu.


Kuna Boston Bruins alistas varajases mängus New York Rangersi, siis langes Senators taas playoffide joone taha. Samas hoitakse endiselt jokkerina oma varukas ühte varus olevat mängu.

Teised kohtumised

Montreal Canadiens 3 - 2 (LA) Florida Panthers (tipphetked)

Alex Galchenyuki ülekaalu värav aitas Canadiensi lisaajale ning sealt korjati tänu Max Pacioretty tabamusele, mis sündis samuti ülekaalu olukorrast, võit millega kindlustati klubi ajaloo 82. playoffidesse pääs. Panthers, kes sai eile teada, et seljaopi tõttu tuleb hooaja lõpuni hakkama saada ilma ühe oma põhiründaja Nick Bjugstadita, võttis aga karmis idakonverentsi playoffide heitluses ka ühe punkti kindlasti rõõmsalt vastu. See saadi kätte tänu Aleksandr Barkovi kahele tabamusele.

Carolina Hurricanes 3 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Patrik Eliaš viis Devilsi avakolmandikul ette, kuid kodumeeskond võttis jõuga kaks võidupunkti endale. Võiduväravaks osutus Eric Staali tabamus, mis sündis vaid üheksa sekundit pärast viimase kolmandiku algust.

St. Louis Blues 2 - 4 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kummaline kohtumine, kus Blues ei suutnud vaatamata selgele üleolekule külalisi kuidagi maha raputada. Pealevisete heitlus võideti lõpuks 31-17, aga Ken Hitchcocki meeskond ei saanud isegi kordagi eduseisu nautida. Suure tõenäosusega playoffidest eemale jääv Blue Jackets alistas ühe läänekonverentsi tippmeeskonna mõlemas tänavuses omavahelises mängus. Koguskooriks 11-3!

Minnesota Wild 4 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kingsile ehk kosutav reaalsuse laks. Seni muretult läinud ringreis sai oma esimese pleki. Mikko Koivu läks hulluks ja pani 2+1. Sellega kerkis ta mitmepunktiliste mängude osas klubi ajaloo edukaimaks mängijaks. Neid on tal nüüd kirjas 115. Selja taha jäi Marian Gaborik. Ülejaanud Wildi väravad skooris Nino Niederreiter. Viimasel ajal samuti hullunult mänginud Anze Kopitar läks õhtule -3'ga.

Colorado Avalanche 5 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Avalanche toksis endale ilusti 4-0 edu välja, aga lasi külalistel viimasel kolmandikul asja veidi põnevamaks teha. Sabres sai seal 18 oma 38-st pealeviskest ning kolm väravat olid poole kolmandikuga käes. Lõpus hoidis aga Semjon Varlamov lippu kõrgel. Matt Duchene lõpetas 1+2'ga ning Jerome Iginla paugutas kolme söödupunktiga läbi aegade edetabelis Jean Beliveau'st mööda.

Vancouver Canucks 3 - 4 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Ilus võid Starsile pärast Edmontos saadud 0-4 kaotust. Kohtumise keskel jäädi kaotusseisu, kuid tehti väga ilus viimane kolmandik. Lisaajalt saadi võit kätte vaid mõnikümmend sekundit enne lõppu tänu John Klingbergile. Canucks on võitnud vaid kaks mängu viimasest üheksast, mis peetud läänekonverentsis playoffidest väljas olevate satside vastu.

Kommentaarid