Lightning sai taas Canadiensist jagu

Kui Montreal Canadiens pühkis mulluste playoffide avaringis Tampa Bay Lightninguga põrandat, siis tänavuse põhiturniiri ajal on rollid vahetusse läinud. Meeskonnad on neli korda kokku lastud ning neist kõigist on võitjana väljunud Lightning.

(foto: Mike Carlson/AP)
Lightning alistas Canadiensi vastu peetud hooaja esimeses kodumängus vastase piinliku 7-1 skooriga, aga nüüd suutis Kanada klubi asjad viisakamaks jätta. Lõpptulemuseks kujunes 3-2.

Kodumeeskond haaras kiirelt initsiatiivi ning läks avakolmandikuga 2-0 eduseisu. Valtteri Filppula viis Lightningu kolmandiku keskel ülekaalu väravaga ette ning Steven Stamkos suurendas eduseisu neli minutit enne lõppu. Sellele eelnes supersööt Max Paciorettylt, kes koheselt ennast kiruma hakkas.

Kohe teise kolmandiku alguses sai Lightning tänu Victor Hedmani väravale ka 3-0 ette, enne kui külalised väravaesise õnne üles leidsid. Teise kolmandiku keskel sai Canadiensi ülekaalu väravaga tabloole Tomaš Plekanec.

Viimasest 20-st minutist oli mängitud vaid 34 sekundit, kui Plekanec astus söötja rolli. Ben Bishop keeras värava taga paraja käki kokku ja nii sai P.A Parenteau alates 28. novembrist enda nimele esimese värava. Kogenud ründaja oli vahepeal vigastatud, kuid Michel Therrien on ta ka tervena koosseisust välja jätnud. Selle peale pahandas eelmisel nädalal ka mängumehe agent.


Võõrustajad jäid rahulikult eduseisu peale istuma ning viimasel kolmandikul väga enam midagi ei üritanud. Samuti hoiti Canadiens kontrolli all. Kohtumisele pani punkti Stamkose tühja võrku tehtud koll, mis läks kirja ka ülekaalu väravana.


Meeskonnad kohtuvad põhiturniiril viimast korda 30. märtsil ja võimalik, et siis oleks aeg Carey Price'il puhata lasta.


Teised kohtumised

Buffalo Sabres 3 - 4 (KV) Washington Capitals (tipphetked)

Capitals ei tahtnud kuidagimoodi kohustuslikku võitu ära võtta. Avakolmandikult saadi kaasa 1-2 kaotusseis ning juhtima pääseti alles viimase kolmandiku kuuenda minuti lõpus. Küll tuli aga mõni aeg hiljem Sabresi viigivärav krae vahele ja nii pidi lõpuks karistusvisete õnnemängule lootma. 3-3 viigi pani jalule Johan Larsson, kes on nüüd viimases neljas mängus skoorinud kolm tükki.

Edmonton Oilers 4 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Naljaklubid tegid halba nalja kõigile, kes olid mängus panustanud sellele, et tuleb üle 5.5 värava. 14. minutiga pandi viis väravat kirja ning mindi siis koju ära. Jordan Eberle sai 1+2'ga kirja karjääri esimese kolme punktiga kolmandiku. Benoit Pouliot skooris kaks tükki. Jonathan Bernier kestis Leafsi väravas vaid kaheksa minutit. Kolm tükki lendasid tema selja taha nelja pealeviskega.

Los Angeles Kings 1 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Kings on tänu sellele võidule pärast pikka rabelemist taas playoffide kohtadel tagasi. Selles tuleb tänada ebatõenäolist kangelast Andy Andreoffi. 23-aastane ründaja jõudis oma karjääri 15. mängus esimese väravani. Jonathan Quick sai hooaja kuuenda nullimängu 25 tõrjega.

Kommentaarid