Sharks rikkus Price'i rekordiürituse

Carey Price'il oli võimalus tõusta NHL-i ajaloos teiseks väravavahiks, kes suutnud 11. järjestikusest võõrsil peetud kohtumisest oma meeskonnale võidu tuua. Iroonilisel kombel toimus tähtis kohtumine San Jose Sharksiga, kelle ridades Jevgeni Nabokov hooajal 2009/10 rekordi püstitas. Haid kaitsesid eeskujulikult oma endise väravavahi saavutust ja Price'i seeria sai üsnagi kurva lõpu.

(foto: Nhat V. Meyer/Bay Area News Group)
Montreal Canadiens jäi sel hooajal viiendat korda nulli peale ning kaotas matši 0-4. Kõik eelnevad kaheksa kodumängu kaotanud Sharks nautis täielikku ülekaalu - pealevisked kolmandike kaupa 13-8, 11-5, 13-7 - ja võitis kõik kolmandikud.

Esimese 20 minuti lõpuks olid tablool numbrid 2-0. Veel mängupäeva hommikul Chicago Blackhawksi trennis olnud Ben Smith tegi uue klubi eest esimese värava ning ülekaalust suurendas kolmandiku viimasel minutil eduseisu Joe Pavelski.

Teise kolmandiku võitis kodumeeskond tänu Matt Irwini tabamusele ning viimase tänu Patrick Marleau ülekaalu väravale. Sharksi väravat valvanud Alex Stalock sai karjääri neljanda nullimängu 20 tõrjega.


Sharks tegi võiduga ka veidi ajalugu. Tõusti ajaloo esimeseks läänekonverentsi satsiks, kes on Canadiensi kolmes järjestikuses mängus nulli peale jätnud. Mullu võideti omavahelised kohtumised 4-0 ja 2-0. Neljanda järgi on võimalus minna 21. märtsil.

Teised kohtumised

Chicago Blackhawks 5 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Antoine Vermette ja Kimmo Timonen tegid oma Blackhawksi debüüdi ning kapten Jonathan Toews juhtis 2+1'ga vankri võiduka finišini. Ta ületas nendega 20 värava piiri ja on sellega nüüd hakkama saanud kõigi kaheksa hooaja jooksul, mis ta NHL-is mänginud on. Blackhawks pole mitte kunagi normaalajaga kohtumist kaotanud, kui Toews on vähemalt kaks väravat teinud.

New York Rangers 4 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Predatorsile tänavu esimene kolmemänguline kaotusteseeria. Seejuures on viimasest seitsmest kaotatud nüüd viis. Rangersilt võimas üleolek pealevisete arvestuses - 40-26 - ja nüüd on esimest korda pärast 2008. aastat kodus vähemalt punkt kirjas üheksas järjestikuses mängus. Ühtlasi on esimest korda pärast 1996/97 hooaega võetud läänekonverentsi meeskondade vastu vähemalt üks punkt seitsmest järjestikusest matšist.

Kommentaarid