Canucks sai viimaks Ducksist jagu

Aega võttis, aga asja sai. Vancouver Canucksil läks vaja viite mängu, et tänavusel põhiturniiril Anaheim Ducksi vastu võit kätte saada. Lisaks oli Canucksil viimasest kümnest omavahelisest vastasseisust vaid üks võit. Aga eks iga halb seeria peab kord lõppema.

(foto: Mark van Manen/PNG)
Selle mängu järgselt tuleb enim tänada Eddie Läcki, kes tegi 29 tõrjet ja hoidis Ducksi pinnal. Külalised domineerisid kõiki kolmandikke ning olid lõpuks pealevisetega üle 30-16. Kuigi loomulikult ei tähenda see midagi, kui ei suudeta oma võimalusi ära realiseerina ning ka passiivne mäng võib olla edukas.

Ducks oli avakolmandikul pealevisetega üle 12-5, aga puhkama mindi hoopis Canucksi eduseisul. Kolmandiku keskel avas skoori kollanokk Bo Horvat, kes viimasel ajal olnud heas hoos. Viimase 16. matši jooksul oli see talle näiteks seitsmes tabamus.

Canucks suutis edu hoida kuni viimase kolmandiku keskpaigani. Külalised skoorisid lõpuks oma 25. pealeviskega. Tabamus läks Emeron Etemi nimele. Võis arvata, et Ducks saab sellest hoogu juurde ning teeb peagi ka sotid selgeks, kuid läks hoopis vastupidi.

Corey Perry värav jäeti mõned minutid enne lõppu lugemata ja võimalik, et sellest tingitud väikene hajameelsus andis taas edu Canucksil. Neli minutit enne lõppu tegi 2-1 Zach Kassian. "Mitte kellelegi ei meeldi kaotada, aga nad kasutasid meie eksimused ära ja neid me palju ei tee," tõdes pärast mängu Ducksi boss Bruce Boudreau.


Ducksi jaoks on tegu tänavuse esimese üheväravalise kaotusega, mis on tulnud normaalajaga. Selle kõrvale on panna 26 võitu ja seitse normaalajajärgset kaotust.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 3 - 4 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Leafs võitles vapralt, aga ei suutnud 3-1 edust kinni hoida, mis viimasel kolmandikul ära sulas ning lisaajal näitas meisterlikkust John Tavares. Islandersi kapten on viimase kuue hooaja jooksul Toronto koduhallis enim punkte (17) kirja saanud külalismeeskonna mängija. Leafs, kes jättis Nazem Kadri koosseisust välja, kuna härra jäi nädalavahetusel trenni hiljaks, on ainus meeskond, kes pole tänavu veel nädala esimesel päeval mitte ühtegi võitu korjanud. Seda on saadud neli korda proovida.

Detroit Red Wings 5 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Mike Babcocki hoolealused suutsid Oilersi lõplikult maha raputada alles viimastel minutitel, kui tühja võrku tehti kaks väravat. Henrik Zetterberg juhtis vägesid kolme sööduga. Tegu oli ka ajaloolise kohtumisega, sest läbi aegade esimest korda oli NHL-is üheks vilemeheks venelane. Selleks sai 33-aastane Jevgeni Romasko. Varasemalt on enne teda õigust mõistnud vaid üks eurooplane. Rootslane Marcus Vinnerborg vilistas aastatel 2010-12.

San Jose Sharks 2 - 1 (KV) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Sharks elas üle vägeva avakolmandiku kallaletungi - pealevisked Penguinsile 15-6 - ning haaras seal hoopis ise eduseisu. Külalised istusid kaotuse peal kuni viimase kolmandiku kahekanda minutini. Hädast aitas välja härra kapten. Paraku oli aga Sid the Kid ka üks paljudest pingviinidest, kes ei suutnud karistusvisete seerias enda oma kotti panna ja nii jäi Penguinsil murdmata San Joses kestev kaotusteseeria, mis on juba 17 aasta pikkune. Karistusvisked kestsid kaheksa ringi. Küll aga võivad meeskonna fännid pärast mängu rõõmustada selle üle, et värav oli Crosby jaoks tema karjääri esimene, mis Sharksi vastu sündinud. Nii on St. Louis Blues jäänud ainsaks meeskonnaks, kelle vastu ta pole veel skoorinud. Selle vea saab juba paari nädala pärast ka ära parandada.

Arizona Coyotes 1 - 2 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Kodumeeskond tegi väga võitluslikud 60 minutit. Paraku läks mäng pikemaks. Predators sai lisaminuteid alustada ülekaaluga ja olgugi, et see jäeti realiseerimata, siis tuli võiduvärav ikkagi ära. Lisaperioodi keskel sai sellega hakkama James Neal. Enne seda oli Coyotesi kollanokast väravavaht Louis Domingue teinud mitu silmapaistvat tõrjet. Kokku lükkas ta lõpuks kõrvale 38 vastaste üritust. Predators murdis väga vajalikul hetkel - lääneranniku tripi esimeses mängus - oma hooaja pikima kaotusteseeria, mis jäi pidama kuue mängu peale.

Kommentaarid