MacKinnoni hooaeg on tõenäoliselt läbi

Colorado Avalanche on täna külas Columbus Blue Jacketsil, aga meeskonna eest ei lähe jääle Nathan MacKinnon. Samuti ei näe me eelmise hooaja parimat uustulnukat Avalanche'i järgmises ega ülejärgmises mängus ning põhihooajal enam mitte kordagi.

(foto: Michael Martin/Getty Images)
MacKinnonil on selja taga paar valusat nädalat ja seda otseses mõttes. Veebruari lõpupäevadel Tampa Bay Lightningu vastu peetud matšis vigastas ta ühe pealeviske blokeerimisel jalga ja samuti sai jalg viga sel nädalal Pittsburgh Penguinsi vastu peetud kohtumises.

On selgunud, et noorel mängumehel on jalas mõra tuvastatud ja see tähendab talle 6-8 nädala pikkust mängupausi. Kuna põhihooaja lõpuni jääb viis nädalat, siis võib üsna kindlalt öelda, et tema jaoks on sellega tänavused mängud lõppenud. Hetkeseisuga on Avalanche playoffidest ligi kümne punktiga väljas, mis tähendab omakorda seda, et meeskond 90% tõenäosusega ei suuda ka oma hooaega pikendada, et MacKinnonit tänavu veel jääl näha.

Enne vigastus tegi 19-aastane ründeäss kaasa kõigis Avalanche'i 64. mängus. Hooaja (ülimalt tõenäoliseks) lõppsaldoks jääb tal 38 punkti (14+24).

2013. aasta drafti 1. valik ei suutnud selgelt oma mullust mänguvormi tänavusse hooaega üle kanda. Eelmisel hooajal sai ta kirja 63 silma (24+39).

Kesk divisjonis on vigastustetont maha murdnud ka Winnipeg Jetsi tuusa Dustin Byfuglieni. Tema jääb väljakutelt eemale vähemalt kaheks nädalaks.

Kommentaarid