Imeline tõus jätkub: Senators võttis Islandersi skalbi

Ottawa Senators ja Patrick Roy taaskehastus Andrew Hammond jätkavad oma imelist tõusu. 27-aastane kollanokk lasi taas enda selja taha vähem kui kaks väravat ning senaatorid alistasid New York Islandersi 2-1. Viimasest 16-st mängust on Senators võitnud nüüd 12.

(foto: Kathy Kmonicek/Associated Press)
Hammond sai oma kümnendas stardis üheksanda võidu 34 tõrjega. Enamus nendest tuli teisel kolmandikul, kui Islanders sai kirja koguni 22 pealeviset. Enne seda kohtumist tänavu mõlemad omavahelised matšid võitnud New Yorgi klubi vastu oli aga saatus karm. Teise kolmandikuga pööras hoopis Senators mängu enda kasuks.

Külalised said vastase väravale üheksa pealeviset ning kaks neist lipsasid ka Jaroslav Halakist läbi. Matt Puempel jõudis viimase kolme mängu jooksul teise väravani ning Kyle Turris skooris oma hooaja 17. kolli. Huvitaval kombel on Kanada klubi oma vägeva seeriaga jätkamas vaatamata sellele, et meeskonna eelmise hooaja suurim väravakütt pole viimastes mängudes enam kõige teravam olnud. Turris on viimases üheksas punktideni jõudnud vaid kolmel korral.

Vahetustehingute viimasel päeval San Jose Sharksist hangitud Tyler Kennedy skooris oma uue klubi eest peetud kolmandas mängus teise kolli, aga rohkemaks Islandersil rammu polnud. Sellega lasti luhta suurepärane võimalus tõusta tagasi Atlandi divisjoni liidrikohale.


Senators on idakonverentsi viimasest playoffide kohast viie punkti kaugusel. Ees ootavad Philadelphia Flyers ja Carolina Hurricanes, kelle vastu oleks alla nelja punkti ebaõnnestumine. Nendele kohtumistele järgneb tuleval neljapäeval kodumäng Boston Bruinsiga, kes just selle viimase playoffide koha peal jõlgub.

Teised kohtumised

Washington Capitals 2 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Külalised murdsid Capitalsi nende enda relva ehk ülekaalu väravatega. Neid saadi kirja kolm. Kohtumist domineeriti täielikult - pealevisked 31-20 - ja nii võideti tänavu mõlemad omavahelised kohtumised.

Columbus Blue Jackets 5 - 4 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Peab ikka eriliselt ebaõnne või enda saamatust olema, et teist õhtut järjest kaotada, olgugi et skoorid neli tükki. Kolm Oilersi väravat tulid ülekaalu olukordadest. Jackets sai kaitsja Ryan Murray koosseisu tagasi ning esimest korda alates detsembrist kirja kolmanda järjestikuse võidu.

Minnesota Wild 1 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducksi poolt perfektne esitus, millega lõpetada kolmemänguline kaotusteseeria. John Gibson tegi 32 tõrjet ning väravate eest hoolitsesid Francois Beauchemin ning Jakob Silfverberg. Ryan Getzlafist sai Teemu Selänne ja Corey Perry järel kolmas mängija, kes Ducksi särgis 700 mänguni jõudnud. Olles Ducksi vastu korjanud viis järjestikust koduvõitu on Wild nüüd omakorda saanud kuus järjestikust kaotust.

Calgary Flames 6 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Flames pani juba avakolmandikul lambi neli korda põlema ning kogu väravate saak oli olemas poole mänguga. Leafs sai esimese kolmandiku keskel viieminutilise ülekaalu, aga loomulikult läks hoopis nii, et Flames tegi selle ajal kaks väravat. Viimati jõuti ühe karistuse ajal sama kolmandiku jooksul kahe tabamuseni 1997. aasta oktoobris. Tõeline reede ja 13 Leafsi jaoks, kes on ajaloo jooksul sel saatuslikul päeval kaotanud kõik viis matši, väravate vaheks 11-27. Ainsana saab rõõmustada David Boothi kahe värava üle. Flamesi eest tegi kaks Sean Monahan, kes lisas nende kõrvale ka ühe söödu. Kodumeeskonna väravas toimetanud Jonas Hiller on nüüd karjääri jooksul vähemalt korra alistanud kõik NHL-i klubid.

Kommentaarid