Naabrist parem: Panthers alistas Lightningu

Eilsetest mängudest oli intrigeerivaim Florida osariigi derbi. Tampa Bay Lightning sõitis Florida Panthersile külla olles viimasest 14-st omavahelisest vastasseisust võitnud 12. Sel korral tuli aga vastu võtta harv kaotus. Panthersi 4-3 võiduga lõppenud matšis sai Jaromir Jagr uue klubi eest kirja oma esimese kolli.

(foto: Eliot J. Schechter/Getty Images)
Jagri värav, mis tõstis ta läbi aegade edetabelis Phil Esposito kõrvale viiendaks väravakütiks, oli tema karjääri 717. tabamus. See oli kohtumise avavärav, mis tuli esimese kolmandiku keskel. Küll sai aga Panthers oma eduseisu nautida vaid poolteist minutit. Anton Stralman kindlustas selle, et esimesele puhkepausile minnakse viigiga.

Teist kolmandiku ilmestasid mitmed Lightningu karistused. Kodumeeskond ei suutnud küll ühtegi neist väravaks teha, aga need puhusid sisse hea hoo, mille tulemusena võideti kolmandik 2-0. Kuuendal minutil tegi Jagri eeltööst Aleksandr Barkov Panthersi teise ning mõned minutid enne kolmandiku lõppu lisas Brad Boyes kolmanda.

Lightning korjas ka kohe viimase kolmandiku alguses karistuse (Jonathan Drouin vastase kukutamise eest) ning Panthers kasutas oma viienda ülekaalu võimaluse lõpuks ära. Väravani jõudis Aaron Ekblad, kelle jaoks on see hooaja kümnes koll. Selle tabamusega jõudis ta ka Panthersi kollanokkadest kaitsjate rekordi kordamiseni. Ed Jovanovski sai samaga hakkama hooajal 1995/96.

Kui karistused olid selja taha jäetud, sai Lightning viimaks ka mängima hakata. Al Montoya poolt valvatud Panthersi väravale korraldati võimas tulevärk ja esimene koll oli olemas kolmandiku üheksandaks minutiks. Kapten Steven Stamkos pani võrku oma hooaja 35. ja viimase nelja mängu neljanda.

Vahetult pärast Stamkose tabamust tabas Alex Killorn Pantheri värava posti ja loodi ka mitmeid teisi häid võimalusi, aga järgmine värav tuli alles veidi enam kui kaks ja pool minutit enne lõppu. Nikita Kutšerovi supersöödu suunas Montoya selja taha Tyler Johnson. Tabamuse juures võib teise söödupunkti panna kirja ka ühele kohtunikule, kes venelasele soodsalt litri ette sättis.

Lightning jahtis veel hoogsalt tühja väravaga viiki, aga Panthers tõrjus kõik need üritused eeskujulikult ära.


Kahe naabri omavaheline põhihooaja seeria on nüüd 1-1 viigis. Jääb mängida veel kaks kohtumist. Esimene neist toimub 24. märtsil.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 5 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kodumeeskond, kes hankis õhtu jooksul Carl Klingbergi eest New York Rangersist endale Lee Stempniaki, läks 1-1 seisu pealt oma teed teise kolmandiku keskel. Andre Ladd pani vaid 40 minutit kestnud Jonathan Quicki selja taha kaks tükki. Kingsi mõlemad tegi Jeff Carter. Karikakaitsja vormikõverik on taas vales suunas kaldumas - pärast kaheksamängulist võiduseeriat on tulnud kolm järjestikust kaotust.

Pittsburgh Penguins 5 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets ajas pingviinid avakolmandiku lõpuminutitel võetud 1-0 eduseisuga närvi. Kodumeeskond jõudis tänu Jevgeni Malkinile kiirelt viigini ja lammutas seejärel nii kuis jaksas. Kokku saadi lõpuks kirja 41 pealeviset. Jackets suutis vastu panna vaid 25. Kolm Penguinsi väravat tulid ülekaalust ning Malkini nimele jäi lõpuks 2+1. Venelasel on vähemalt üks punkt kirjas kõigis kümnes põhihooaja mängus, mis ta Jacketsi vastu karjääri jooksul on pidanud. Ühtlasi jõudis ta teist korda oma karjääri jooksul kolmemängulise seeriani, kus on ta kõigis kohtumistes kogunud vähemalt kolm punkti.

Washington Capitals 4 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Aleksandr Ovetškinile hooaja 40. ja 41. koll ning Braden Holtbyle 32 tõrjega seitsmes nullimäng. Seejuures avas Ovi skoori juba 33. sekundil ja see oli üldse Capitalsi esimene pealevise. Venelane liigub hooaja teises pooles müstilise hooga. Selle aastanumbri sees on tal juba kirjas 24 väravat.

Dallas Stars 1 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Kaitsja Clayton Stoner valis oma hooaja esimese värava skoorimiseks väga hea hetke. Tema karjääri viies värav osutus lõpuks kohtumise võiduväravaks. Tordile pani kirsi Ryan Getzlaf, kes jõudis selles mängus kogutud 1+1'ga karjääri 669. punktini. Nendega on ta nüüd Paul Kariya kõrval jagamas klubi kõigi aegade punktitabeli teist kohta. Stars sai kirja vaid ühe värava olgugi, et John Gibsonit kimbutati 40 pealeviskega. Võimalik, et realiseerimisega tuleb ka ülejäänud hooaja jooksul probleeme, sest klubi teatas enne kohtumist, et on kogenud ründaja Erik Cole'i loovutanud Detroit Red Wingsile. Temaga koos läks tänavuse drafti 3. ringi valik ning vastu tulid noorukid Mattias Backman ja Mattias Janmark ning tänavuse drafti 2. ringi valik.

Vancouver Canucks 6 - 5 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Ei ole jäähokis sellist asja nagu turvaline eduseis. Canucks oli 12 minutit enne normaalaja lõppu rahulikult 5-2 eduga vägeva võidu suunas uisutamas. Sinna jõuti 0-2 kaotusseisust. Siis läks aga üks Eddie Läcki selja taha, siis teine ja neli ning poolt minutit enne lõppu kapteni David Backesi poolt veel ka kolmas. Täit rahulolu oivaline come-back aga ei pakkunud. Lisaajal jäid mitu head võimalust kasutamata ning Canucks sai karistusvisete seerias hakkama üsna haruldase saavutusega, kui realiseeris kõik oma üritused.

Kommentaarid