Vermette jätkab Chicagos

Antoine Vermette pidas läinud ööl Bostonis Arizona Coyotesi värvides oma 215. kohtumise, kuid see jäi ka tema viimaseks. Coyotes leidis pärast mitmeid spekulatsioone enda jaoks lõpuks sobiliku vahetustehingu. Kõige paremini istus Chicago Blackhawksi pakkumine.

(foto: USATSI)
Blackhawks andis Coyotesile 32-aastase ründaja eest tänavuse drafti avaringi valiku ning 23-aastase kaitsja Klas Dahlbecki, kes on 2011. aasta drafti 3. ringi valik. Enne Coyotesit Ottawa Senatorsis ja Columbus Blue Jacketsis mänginud Vermette'ist saab Patrick Kane'i asendaja. Kuigi välistatud pole ka see, et Blackhawks võtab enne vahetustehingute tähtaega, mis on ukse ees, veel ette mõne lükke. Väidetavalt soovitakse Patrick Sharpist loobuda.

Vermette'il on tänavu 63 matšiga kirjas 13+22. Karjääri jooksul peetud 815 mänguga on ta kogunud 430 silma (194+236). Senatorsiga 2007. aasta karikafinaalis mänginud ründaja on tuntud oma töökuse ja kahesuunalise mängu poolest. Samuti on ta Blackhawksile suureks abiks lahtivisetel. Tänavu on ta võitnud 56% oma lahtivisetest ja see annab talle liiga edetabelis kaheksanda koha. Vahetult tema ees on uus meeskonnakaaslane Jonathan Toews.

"Antoine Vermette on suurepärane mängija ja ta saab Chicagos kindlasti oivaliselt hakkama," kommenteeris üleminekut Coyotesi peamänedžer Don Maloney. "Chicagole au andes, nad tegutsesid otsustavalt saamaks mängija, keda nad pidasid tähtsaks. Tegu on mõlema jaoks ausa tehinguga."

Väidetavalt olid Coyotesil laual mitu sarnast pakkumist, aga noormängijate seast meeldis Dahlbeck klubile kõige rohkem.

Kommentaarid